Η Ruth Negga θα πρωταγωνιστήσει ως Josephine Baker

ruth-negga-Josephine-baker
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το ABC Signature, σε συνεργασία με την The SpringHill Company, απονέμει στη Josephine Baker τον δέοντα φόρο τιμής παρουσιάζοντας μια νέα βιογραφική σειρά με τίτλο «The Josephine Baker Story».

Την ενσάρκωση της Josephine Baker στο νέο αυτό δράμα, αναλαμβάνει η  Ruth Negga, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στο «Loving» το 2016.

Το σενάριο επιμελείται η Dee Harris-Lawrence και τη σκηνοθεσία η Millicent Shelton.

Γεννημένη το 1906 ήταν η πρώτη αφροαμερικανίδα που πρωταγωνίστησε σε βουβή ταινία το 1927. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της έγινε γνωστή ως χορεύτρια.

Χαρακτηριστική εικόνα της Baker ήταν η φωτογραφία της στο περιοδικό «Un vent de folie» το 1927 όπου φορούσε μια χειροποίητη φούστα με μπανάνες και ένα κολιέ με χάντρες.

H θρυλική entertainer Josephine Baker, δεν ήταν απλώς μια διάσημη χορεύτρια και αστέρι του στυλ, ήταν κατάσκοπος της Γαλλικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα, ακτιβίστρια υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων.

Μετά τον πόλεμο διέμεινε στο κτήμα της στη νοτιοδυτική Γαλλία, και από το 1950 άρχισε να υιοθετεί μωρά όλων των εθνικοτήτων, υιοθετώντας συνολικά 12 παιδιά. Ταξίδεψε αρκετές φορές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα και το 1968 η περιουσία της πωλήθηκε για να καλύψει το σωρευμένο χρέος. Αν και αποσύρθηκε από τη σκηνή το 1956, συνέχισε να παίζει περιστασιακά μέχρι το θάνατό της το 1975.

Το «The Josephine Baker Story», αποτελεί μια από τις πρώτες απόπειρες να απεικονισθεί τηλεοπτικά, η ζωή της θρυλικής χορεύτριας και ακτιβίστριας, μιας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.