H Jodie Foster λαμβάνει τη Χρυσή Σφαίρα … με τις πυτζάμες της

jodie-foster
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γεμάτη χαρά και έκπληξη, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Jodie Foster κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πολιτικό θρίλερ «The Mauritanian».

Η Foster φορώντας τις πιτζάμες της, αποδέχτηκε το βραβείο στον καναπέ του σπιτιού της, με τη συντροφιά του σκύλου και της συζύγου της, Alexandra Hedison με την οποία παντρεύτηκαν το 2014. Το ζευγάρι δεν δίστασε να φιληθεί on camera αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης, με την ηθοποιό να δηλώνει «Αγαπώ τη γυναίκα μου, ευχαριστώ Άλεξ!».

Το «The Mauritanian» είναι μια νομική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Kevin Macdonald, στην οποία η Foster ενσαρκώνει τον ρόλο της Nancy Hollander. Μιας δικηγόρου που υπερασπίζεται τον Mohamedou Ould Slahi, έναν από τους άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center στη Νέα Υόρκη. Η ταινία είναι βασισμένη στο ημερολόγιο του Slahi με τίτλο «Guantanamo Diary», το οποίο γράφτηκε κατά την περίοδο φυλάκισής του στο Γουαντάναμο.

Αυτή είναι η τέταρτη χρυσή σφαίρα που κερδίζει η δημοφιλής ηθοποιός, συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Σφαίρας Cecil B. Demille, που έλαβε το 2013. Παλαιότερα, έχει κερδίσει για το «The Accused» το 1988 και το «The Silence of the Lambs» το 1992.

Οι Queer γυναίκες συνεχίζουν να κερδίζουν στα Golden Globes, καθώς Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και η Gillian Anderson για τον ρόλο της στο «The Crown», αλλά και η ηθοποιός Rosamund Pike, για τον ρόλο της στο «I Care a Lot».