Ο Liam Neeson έρχεται στο Netflix

the-ice-road
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ύστερα από μια σειρά επιτυχιών όπως ο «Ο Έντιμος Κλέφτης» (2020), το «Cold Pursuit» (2019), «Η Αρπαγή» (2009-2014) και πολλές άλλες, ο Liam Neeson επανέρχεται δυναμικά με την νέα του ταινία «The Ice Road».

Η ταινία είναι ένα θρίλερ δράσης υπό τη σεναριακή και σκηνοθετική επιμέλεια του Jonathan Hensleigh («Die Hard: With A Vengeance») και θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Netflix.

Σύμφωνα με την υπόθεση του «The Ice Road»,  μετά την κατάρρευση ενός απομακρυσμένου ορυχείου διαμαντιών στις βόρειες περιοχές του Καναδά, ο Mike,ένας οδηγός πάγου ηγείται της αποστολής διάσωσης των παγιδευμένων ανθρακωρύχων. Το εγχείρημα αυτό ελλοχεύει πολλές δυσκολίες και κινδύνους όπως η διάσχιση ενός παγωμένου ωκεανού και το λιώσιμο των πάγων.

Συμπρωταγωνιστές του Neeson είναι οι Ray McKinnon, Marcus Thomas, Benjamin Walker και Amber  Midthunder.

Αυτή την περίοδο ο δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται στα γυρίσματα του «Backlight», που φημολογείται ότι θα είναι ο τελευταίος ρόλος δράσης που θα ενσαρκώσει. Στο «Backlight» υποδύεται μέλος του FBI που αναλαμβάνει την απομάκρυνση μυστικών πρακτόρων από επικίνδυνες καταστάσεις.

H πορεία του γνωστού Βορειοϊρλανδού ηθοποιού ξεκινά το 1978 με την ταινία «Pilgrim's Progress», σε σκηνοθεσία Κεν Άντερσον. Έκτοτε έχει λάβει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές δουλειές, ενώ έχει προταθεί για Όσκαρ, για Χρυσή Σφαίρα και για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA Awards).

Στο παρελθόν, υπήρξε παντρεμένος με τη βρετανίδα ηθοποιό και κόρη της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Νατάσα Ρίτσαρντσον, οι οποία απεβίωσε το 2009, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό της ενώ έκανε σκι. Οι δυο τους απέκτησαν δυο παιδιά.