Η Jane Fonda θέλει να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να «πουν την ιστορία τους»

Jane-fonda
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Κατά τον ευχαριστήριο λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες το βράδυ της Κυριακής, η 83χρονη ηθοποιός προέτρεψε το Χόλιγουντ να αγκαλιάσει τις διαφορετικές ιστορίες αντίθετα με το επαίσχυντο παρελθόν της βιομηχανίας του θεάματος που είναι επιλεκτική.

Αποδεχόμενη το βραβείο «Cecil B. Demille» δήλωσε ότι «Υπάρχει μια ιστορία που φοβόμαστε να δούμε και να ακούσουμε για εμάς σε αυτή τη βιομηχανία. Μια ιστορία για τις φωνές που σεβόμαστε και προωθούμε. Σε ποιον επιλέγουμε να προσφέρουμε μία θέση στο τραπέζι όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και ποιον αφήνουμε ακάλεστο».

Ο λόγος της, έχοντας ως κεντρικό θέμα την ένταξη, η θρυλική ηθοποιός δήλωσε ότι οι διαφορετικότητα που υπάρχει στην ιστορία του καθενός, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τους ανθρώπους και τον τρόπο που κινείται η βιομηχανία.

Η ηθοποιός, παραγωγός και κινηματογραφίστρια αφιέρωσε την ομιλία της σε όλους τους υποψηφίους που προωθούν τη διαφορετικότητα, καλώντας την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ για ισότιμη αντιπροσώπευση στον κινηματογράφο καθώς τα τελευταία 20 χρόνια δεν συμπεριλάμβανε στις υποψηφιότητες έγχρωμους καλλιτέχνες.

Ενώ η Fonda τιμήθηκε για την πολυετή καριέρα της στην οθόνη, αναγνωρίστηκε επίσης και για τον αδιάκοπο αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

Ακόμη, τη βραδιά της τελετής, επέλεξε να φορέσει ένα κοστούμι σε cream απόχρωση ως βιώσιμη επιλογή και για να διαμαρτυρηθεί για τον καταναλωτισμό.