Η ιστορία αγάπης του «WandaVision» της Marvel σε ένα συναισθηματικό φινάλε

wandavision
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Εάν το «The Mandalorian» είναι η γουέστερν εκδοχή του «Star Wars», το «WandaVision» είναι, τελικά, μια Marvel ιστορία αγάπης.

Το «WandaVision» είναι μια τηλεοπτική μικρού μήκους σειρά  που δημιουργήθηκε από την Jac Schaeffer, στηριζόμενη στους χαρακτήρες της Marvel Wanda Maximoff/Scarlet Witch και Vision. Αποτελεί μέρος του αμερικανικού franchise Marvel Cinematic Universe (MCU) και αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας «Avengers: Endgame» (2019).

Το «WandaVision» ξεκινώντας με επεισόδια που μιμούνται το στυλ των κλασικών ασπρόμαυρων κωμικών σειρών, πήρε δημιουργικά ρίσκα και αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τις κλασσικές ταινίες της MCU. Είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα προσαρμογής της Marvel και αποτελεί την έναρξη μιας νέας εποχής της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η σειρά είναι ένα sitcom, το οποίο προσπαθεί να δώσει το δικό του στίγμα στο είδος αυτό, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποδώσει φόρο τιμής στην χρυσή εποχή της αμερικάνικης τηλεόρασης ταξιδεύοντας σε διάφορα στιλ κλασικών sitcom, όπως τα ασπρόμαυρα 50s, τα groovy 60s και 70s, και τα κλασικά 80s και 90s.

Αποτελείται από 9 επεισόδια στα οποία τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των υπερηρώων έχουν η Ελίζαμπεθ Ολσεν, στον ρόλο της Γούαντα Μάξιμοφ και ο Πολ Μπέτανι, στον ρόλο του Vision. Οι Γούαντα Μάξιμοφ και ο  Vision ως νεόνυμφοι μετακομίζουν στο Γουέστβιου για να ζήσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, μακριά από υπερήρωες και κακούς. Όμως η ζωή τους από την πρώτη στιγμή δεν θα είναι έτσι όπως την ονειρεύονταν.

Ο σκηνοθέτης Matt Shakman και ο συγγραφέας Jac Schaeffer δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα φέρνοντας τη Marvel στα τηλεοπτικά δρώμενα και αποδεικνύοντας το τεράστιο φάσμα δυνατοτήτων που έχουν οι ταινίες της.