Ο Piers Morgan δεν μετανιώνει για τα σχόλιά του για τη Meghan Markle

londonunitedkingdomoctober2020formeramericanactressanddutchess
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Piers Morgan έσπασε τη σιωπή του ύστερα από την αποχώρηση από τον ρόλο του συμπαρουσιαστή του «Good Morning Britain».

 Με αφορμή τη συνέντευξη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Χάρι στην Oprah Winfrey την Δευτέρα ο Μόργκαn δήλωσε στο επιτυχημένο σόου, ότι δεν πίστεψε τις δηλώσεις της Meghan σχετικά με την ψυχική διαταραχή που υπέστη. Οι δηλώσεις του αυτές πυροδότησαν την οργή του κοινού το οποίο ξέσπασε σε καταγγελίες εναντίον του. Συνολικά καταγράφηκαν 41.015 καταγγελίες στον οργανισμό παρακολούθησης μέσων Ofcom έως τις 14:00 GMT την Τρίτη.

Αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός καταγγελιών στην 17χρονη ιστορία του Ofcom, συμπεριλαμβανομένου τα  44.500 που υποβλήθηκαν σχετικά με το θέμα του ρατσισμού με πρωταγωνιστές τους Jade Goody και Shilpa Shetty στο Celebrity Big Brother το 2007.

Την Τετάρτη το πρωί, αφού μοιράστηκε για πρώτη φορά ένα GIF ενός ρολογιού, ο Morgan αργότερα δημοσίευσε μια πιο μακροσκελή δήλωση σχετικά με το τι είχε συμβεί, απευθυνόμενος τόσο στους επικριτές του όσο και στους υποστηρικτές του.

«Τη Δευτέρα, είπα ότι δεν πίστεψα τη Meghan Markle στη συνέντευξή της στην Oprah. Αν και είχα χρόνο να επεξεργαστώ και να συμφωνήσω με αυτή την άποψη, ακόμα δεν το κάνω. Αν το κάνατε εσείς, εντάξει. Η ελευθερία του λόγου είναι ένας λόφος στον οποίο χαίρομαι να πεθάνω. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη και το μίσος. Είμαι μακριά για να περάσω περισσότερο χρόνο με τις απόψεις μου.» 

Ο Μόργκαν εντάχθηκε στο «Good Morning Britain» το 2015, πρώτα ως φιλοξενούμενος οικοδεσπότης και αργότερα κατέχοντας μόνιμο ρόλο μαζί με τη συμπαρουσιάστρια Susanna Reid.