Shanghai International Film Festival: οι επίσημες ημερομηνίες

sangkai1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουνίου.

Τα νέα έγιναν γνωστά, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Gao Yunfei, επικεφαλή της δημοτικής διοίκησης ταινιών της Σαγκάης και υφυπουργό του τμήματος προπαγάνδας, ότι η πόλη σκεφτόταν να προωθήσει την εκδήλωση τον περασμένο Ιούλιο.

Η εγγραφή για την 24η ετήσια εκδήλωση είναι πλέον ανοιχτή για «Κινέζους και ξένους κινηματογραφιστές και ανθρώπους της βιομηχανίας», ανέφερε το φεστιβάλ, αφήνοντας μια πόρτα τουλάχιστον ελαφρώς ανοιχτή στους διεθνείς επισκέπτες, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία και τους αυστηρούς περιορισμούς της Κίνας, για τις εισόδους στο εξωτερικό  και ειδικά για τους δημοσιογράφους.

Τα εισιτήρια για τις λίγες πτήσεις προς την Κίνα είναι επί του παρόντος αστρονομικά ακριβά και οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένη τοποθεσία με δικά τους έξοδα κατά την άφιξη. Στην Κίνα, οι προσωπικές συγκεντρώσεις είναι εδώ και καιρό εφικτές καθώς η ζωή και η οικονομία επιστρέφουν στη φυσιολογικότητα. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης αναβλήθηκε πέρυσι, από την προγραμματισμένη του ημερομηνία στα μέσα Ιουνίου, λόγω της πανδημίας και το μόνο που είχε ανακοινωθεί είναι ότι θα αποτελείται από προβολές σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Το εκρηκτικό line up του φεστιβάλ, δημιουργήθηκε για να φέρει τους επιφυλακτικούς κινηματογραφιστές πίσω στους κινηματογράφους τις πρώτες ημέρες που τα cinema θα έχουν ανοίξει ξανά μετά από έξι μήνες κλεισίματος .

Μεταξύ των 400 ταινιών που είχαν προγραμματιστεί πέρυσι, περιλαμβάνονταν και ξένοι τίτλοι, μερικοί από τους οποίους είναι οι 8 ταινίες του «Χάρι Πότερ», το «Us Us» του Jordan Peele, το «Apocalypse Now» και το «1917», η μοναδική ταινία που είναι καινούργια για το κινέζικο κοινό.