Ο Elliot Page δίνει την πρώτη συνέντευξη από τότε που ανακοίνωσε ότι είναι τρανσέξουαλ

elliot-page
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Elliot Page δίνει την πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανακοίνωσε ότι είναι τρανσέξουαλ, τον Δεκέμβριο του 2020.

Σε μια νέα συνέντευξη με το TIME που κυκλοφόρησε την Τρίτη, ο ηθοποιός μίλησε για τη μετάβασή του, τους αγώνες του με την ταυτότητα από νεαρή ηλικία και τη ζωή του τώρα.

Ο Page, γνωστός για πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως το «Juno» και το «The Umbrella Academy», δήλωσε ότι ένιωσε ότι «ήθελε να γίνει αγόρι» από την ηλικία των 9 ετών. «Ρωτούσα τη μαμά μου αν θα μπορούσα κάποια μέρα», εξομολογήθηκε, προσθέτοντας ότι έκανε επίσης πράγματα για να τροποποιήσει τη φυσική του εμφάνιση, όπως να κόψει τα μαλλιά του πιο κοντά.

Καθώς μπήκε στον κλάδο, βρήκε ρόλους όπου «έπρεπε να κοιτάξει με κάποιον τρόπο», είπε, εξηγώντας ότι έπρεπε να φοράει περούκα μερικές φορές. Κατά τη διάρκεια της προώθησης του «Juno», την ταινία του 2007 στην οποία έπαιξε την έγκυο έφηβη, είπε ότι «δεν αναγνώρισε ποτέ» τον εαυτό του, προσθέτοντας, «Για πολύ καιρό δεν μπορούσα καν να κοιτάξω μια φωτογραφία του εαυτού μου».

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής του, αποκάλυψε ότι αγωνίστηκε με ζητήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης, και αγωνίστηκε με το «πώς να εξηγήσει στους ανθρώπους ότι παρόλο που [ήμουν] ηθοποιός, απλά βάζοντας ένα γυναικείο μπλουζάκι θα με έκανε να νιώσω τόσο άσχημα.»

Αφού ανακοίνωσε τη μετάβασή του, ο Page είπε ότι πλέον έχει «αυτό το αίσθημα αληθινού ενθουσιασμού και βαθιάς ευγνωμοσύνης που με έφτασε σε αυτό το σημείο στη ζωή μου ... αναμειγμένο με πολύ φόβο και άγχος». Μίλησε επίσης για τον λόγο που επέλεξε να μιλήσει για τη μετάβασή του τόσο δημόσια.

REX/Shutterstock / Matt Baron

Ο υποψήφιος για Όσκαρ, ο οποίος βγήκε ως ομοφυλόφιλος το 2014, μοιράστηκε ένα post στο Instagram τον Δεκέμβριο στο οποίο δήλωσε ότι το όνομά του είναι Elliot. «Είχα πολύ χρόνο από μόνος μου για να επικεντρωθώ πραγματικά σε πράγματα που νομίζω, με πολλούς τρόπους, ασυνείδητα, αποφεύγω», είπε για τον χρόνο που πέρασε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Αφού αναζήτησε λογοτεχνία,  τρανς συγγραφείς και άντλησε θάρρος από τρανς ακτιβιστές, είπε ότι «κατάφερε τελικά να αγκαλιάσει το να είμαι τρανσέξουαλ και να αφήσω τον εαυτό μου να γίνει πλήρως αυτό που είμαι»

Ο Page παραδέχτηκε ότι περιμένει η ανακοίνωση του θα πυροδοτήσει ποικίλες  αντιδράσεις. «Αυτό που περίμενα ήταν πολλή υποστήριξη και αγάπη και τεράστιο μίσος και τρανσφοβία», την οποία και αντιμετώπισε.

Τώρα, είναι αφοσιωμένος στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για τη διαφάνεια, την ισότητα και τα δικαιώματα. «Το προνόμιο αυτό, μου επέτρεψε να έχω πόρους για να περάσω και να είμαι εκεί που βρίσκομαι σήμερα ... και φυσικά θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το προνόμιο για να βοηθήσω με τους τρόπους που μπορώ», είπε στο TIME.

Σε μια έκθεση που επικεντρώνεται στη βία κατά των τρανσέξουαλ και των μη συμμορφούμενων φύλων το 2020, το Ίδρυμα Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) διαπίστωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 44 τρανσέξουαλ και άτομα που δεν «συμμορφώνονται» με το φύλο. Αυτό είναι το υψηλότερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει ποτέ ο οργανισμός από τότε που άρχισε να παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα το 2013.

Σε απάντηση στη συνέντευξη στο TIME, το GLAAD δημοσιοποίησε ότι επαινεί τον Elliot Page για τη την τόλμη του να μιλήσει σχετικά με αυτό το ζήτημα.

«Ο Elliot Page δεν είναι μόνο  ένας καλός ηθοποιός, είναι επίσης υποστηρικτής της ισότητας και της δικαιοσύνης και συνεχίζει να εκπαιδεύει τον κόσμο για το ποιοι είναι πραγματικά οι τρανς άνθρωποι και για το γιατί το τρέχον φράγμα των αντι-τρανς λογαριασμών που προωθούνται από τους πολιτικούς που φοβούνται είναι τόσο επιβλαβές και περιττό, «είπε ο Nick Adams, διευθυντής και εκπρόσωπος των τρανσέξουαλ της GLAAD.