Η Ακαδημία αποβάλλει τον Adam Kimmel μετά από έρευνα για σεξουαλική σχέση με ανήλικη

adam-kimmel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Adam Kimmel δεν είναι πλέον μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Κινηματογράφου.

Μετά από την αποκάλυψη ότι ο αποδεδειγμένα σεξουαλικός δράστης και ο διάσημος κινηματογραφιστής, Adam Kimmel, είναι μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών από το 2007, ο οργανισμός ανέλαβε δράση και τον απομάκρυνε.

Μια πηγή της Ακαδημίας επιβεβαίωσε στο Variety ότι ο Kimmel δεν είναι πλέον μέλος.  Αν και  εκπρόσωπος της ASC δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Variety σχετικά με την κατάσταση του Kimmel, το όνομά του, το οποίο υπήρχε παλαιότερα μεταξύ των μελών του οργανισμού, δεν υπάρχει πλέον στον ιστότοπο της ASC.

Στη σελίδα του Adam Kimmel στο IMDb αναφέρει  «Υπήρξε μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Κινηματογραφιστών(ASC) από το 2008 μέχρι την παραίτησή του το 2021».

Ο Kimmel συνελήφθη στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2003, αφού είχε σεξουαλική σχέση με ανήλικο κορίτσι εκείνο το καλοκαίρι και ομολόγησε ότι είναι ένοχος για τον βιασμό τρίτου βαθμού τον Φεβρουάριο του 2004. Δύο μήνες αργότερα, καταδικάστηκε.

Σε ένα email στο Variety τον περασμένο Νοέμβριο, ο Kimmel αναγνώρισε την ενοχή του, αλλά χαρακτήρισε τις κατηγορίες «συναινετικό σεξ με κάποιον νεότερο από τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης», ήταν 43 ετών όταν το κορίτσι ήταν 15 ετών και μετά έγινε 16 ετών.

Ορισμένοι κινηματογραφιστές που συνεργάστηκαν με την Kimmel μετά την απόδειξη της ενοχής του  δήλωσαν ότι ποτέ δεν τους αποκάλυψε ότι είχε καταδικαστεί για βιασμό. Η ιστορία του Kimmel έδειξε πώς δεν υπάρχει έλεγχος στα σετ στο Χόλιγουντ, ούτε σε άλλους οργανισμούς.