Το «Nomadland» κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας στα βραβεία Guild Producers

to-nomadland-kerdizei-to-brabeio-kaluteris-tainias-sta-brabeia-guild-producers
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Τα Βραβεία Producers Guild of America απένειμε στο «Nomadland» της Chloé Zhao το κορυφαίο βραβείο τους, ένα από τους βασικούς δείκτες για τα Academy Awards.

Το βραβείο αυτό σιγουρευθεί όλο και περισσότερο την κατοχύρωση του βραβείου για την καλύτερη ταινία στα Oscars αφήνοντας πίσω άλλες υποψηφιότητες όπως τα «Promising Young Woman» του Emerald Fennell, το «Minari» του Lee Isaac Chung και το «The Trial of the Chicago 7» του Aaron Sorkin.

Όλες οι ομιλίες ήταν προ-ηχογραφημένες με το «Nomadland» να δίνει μια πιο μεγαλοπρεπή παρουσίαση  σε σχέση  αυτά που έχουμε δει σε άλλες απονομές βραβείων.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος το «1917» του Sam Mendes έχασε το Όσκαρ παρά τις συνεχόμενες νίκες στα PGA.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα νότα είναι ότι κάθε φορά που μια ταινία έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στα Όσκαρ, χωρίς το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, η ταινία έχει κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο PGA.

Το «Soul» της Pixar κέρδισε το βραβείο animated feature, ενισχύοντας περαιτέρω τον πρωτοπόρο χαρακτήρα του.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, το «Schitt's Creek» που προβάλλεται στο Pop TV κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας για την τελευταία του σεζόν, ενώ το «The Crown» του Netflix πήρε το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς.

Το «The Queen's Gambit»  του Netflix πήρε το βραβείο για καλύτερη σειρά μικρού μήκους, ενώ το «Hamilton» του Disney Plus κέρδισε το «Bad Education» του HBO στην κατηγορία καλύτερης παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.