Η πολυαγαπημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Beverly Cleary, πέθανε στα 104

i-poluagapimeni-suggrafeas-paidikon-biblion-beverly-cleary-pethane-sta-104
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Beverly Cleary, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών.

Μερικά από τα πιο γνωστά της βιβλία είναι τα «Henry Huggins», «Beezus and Ramona» τα οποία είναι αγαπημένα από τα παιδιά παγκοσμίως.Το πρώτο της βιβλίο, «Henry Huggins», εκδόθηκε το 1950 και έθεσε ένα νέο πρότυπο για τη ρεαλιστική απεικόνιση των παιδιών, ειδικά των παιδιών της μεσαίας τάξης, στη μυθοπλασία. Οι πιο γνωστές σειρές βιβλίων της Cleary πρωταγωνιστούν οι Henry και οι φίλοι του Beezus και Ramona Quimby. Δύο από τα βιβλία της σειράς «Ramona» κέρδισαν το Newbery Honors.

Το 2009, κυκλοφόρησε η ταινία «Ramona and Beezus», η οποία είναι βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία της Cleary και στα οποία πρωταγωνίστησαν οι Joey King και Selena Gomez.

Μια άλλη δημοφιλής ταινία η οποία είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων της «The Mouse and the Motorcycle» είναι η ομότιτλη ταινία του 1965. Το «The Mouse and the Motorcycle» που είναι βασισμένο σε ένα από τα τρία βιβλία της Cleary, που κυκλοφόρησε το 1986, πραγματεύεται την ιστορία ενός ποντικιού που μπορεί να μιλήσει στον άνθρωπο.

Μεταξύ των πολυάριθμων άλλων διακρίσεών της, η Cleary ονομάστηκε Living Legend από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο Τέχνης του 2004 από την Εθνική Κληρονομιά των Τεχνών.

Τα βιβλία της Cleary έχουν πουλήσει περισσότερα από 85 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 29 διαφορετικές γλώσσες. Σε μια δήλωση του, ο πρόεδρος του εκδοτικής της, HarperCollins, είπε, «Τα διαχρονικά βιβλία της αποτελούν επιβεβαίωση της αιώνιας σύνδεσής της με τις απολαύσεις, τις προκλήσεις και τους θριάμβους που αποτελούν μέρος κάθε παιδικής ηλικίας».

Η Cleary πέθανε στις 25 Μαρτίου στο Carmel της Καλιφόρνια.