Οι Andra Day και Lee Daniels θα λάβουν το βραβείο Laura Ziskin Visionary για το «Stand Up To Cancer»

i-andra-day-o-lee-daniels-tha-laboun-to-brabeio-laura-ziskin-visionary-gia-to-stand-up-to-cancer-lee-daniels-tha-laboun-to-brabeio-laura-ziskin-visionary-gia-to-stand-up-to-cancer
ΤΡΙΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το Cinequest Film and Creativity Festival και το Stand Up To Cancer (SU2C) ανακοίνωσαν την έναρξη του εναρκτήριου βραβείου Laura Ziskin Visionary.

Έχοντας πάρει το όνομά του από την τελευταία παραγωγό ταινιών, το βραβείο θα αναγνωρίσει τους ηγέτες της κινηματογραφικής βιομηχανίας των οποίων το έργο αποτελεί παράδειγμα πρωτοποριακής συνεργασίας. Οι φετινοί παραλήπτες θα είναι η Andra Day και ο σκηνοθέτης Lee Daniels για τη συνεργασία τους στο «The United States vs. Billie Holiday». Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 31 Μαρτίου από την Katie Couric, συνιδρυτή του Stand Up To Cancer, και θα ακολουθήσει μια συζήτηση στο πάνελ με τους Day and Daniels.

Το Stand Up To Cancer  ιδρύθηκε το 2008 και συγκεντρώνει κεφάλαια για να επιταχύνει τον ρυθμό της έρευνας και να προσφέρει νέες θεραπείες στους ασθενείς για να σώσει ζωές. Από τον Ιανουάριο, περισσότεροι από 1.950 επιστήμονες που εκπροσωπούν περισσότερα από 210 ιδρύματα συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το SU2C.

Η Ziskin, ηοποία συνέστησε το SU2C, απεβίωσε από τον καρκίνο του μαστού τον Ιούνιο του 2011 αφού έζησε με την ασθένεια για επτά χρόνια. Εργάστηκε σε διάφορα έργα όπως «What About Bob?», The Doctor» και την τριλογία του Sam Raimi «Spider-Man».