Η επερχόμενη ταινία της Disney, «Μικρή Γοργόνα» θα γυριστεί στη Σαρδηνία

i-eperxomeni-tainia-tis-disney-mikri-gorgona-tha-guristei-sti-sardinia
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η ζωντανή προσαρμογή της ταινίας δράσης της Disney «Η Μικρή Γοργόνα», με πρωταγωνίστρια την R&B τραγουδίστρια Halle Bailey ως Ariel, πρόκειται να γυριστεί στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας, γνωστό για τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά του.

Το πλήρωμα της παραγωγής της πολυαναμενόμενης ταινίας της Disney, σε σκηνοθεσία του Rob Marshall, αναμένεται να ξεκινήσει να καταφτάνει στη Σαρδηνία τις επόμενες εβδομάδες. Τα γυρίσματα θα μετακινηθούν από το Pinewood Studios του Λονδίνου, στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό Santa Teresa di Gallura, στη βόρεια ακτή του νησιού, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Η περιοχή είναι γνωστή για την εκπληκτική, εξαιρετικά καθαρή παραλία, τις βραχώδεις ακτές και τα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού.

Σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο τουρισμού, Fabrizio Scolafurru, ο οποίος μίλησε με την εφημερίδα της Σαρδηνίας, La Nuova Sardegna, οι κάμερες αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στις αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή της Σαρδηνίας. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι η «Μικρή Γοργόνα» θα αποτελείται από περίπου 300 άτομα τα οποία θα εργάζονται στο νησί για συνολικά «τρεις μήνες».

Η Επιτροπή Κινηματογράφου της Σαρδηνίας , επικαλούμενη μια συμφωνία μη αποκάλυψης με το στούντιο, έχει αρνηθεί να σχολιάσει. Οι υπεύθυνοι της Disney βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σαρδηνία και κάνουν τις τελικές έρευνες για να εντοπίσουν τις ακριβείς παραλίες και άλλες τοποθεσίες όπου θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα για την ταινία.

Το ονειρικό τοπίο του νησιού που συνδυάζει τις τραχιές ακτές, τη μη μολυσμένη φύση και τις μυστηριώδεις αρχαίες πέτρινες κατασκευές που ονομάζεται nuraghe, είναι ένας καθιερωμένος μαγνήτης για διεθνείς παραγωγές, από τον κλασικό James Bond με το «The Spy Who Loved Me» έως την τηλεοπτική σειρά «Catch-22» και πιο πρόσφατα, το μελόδραμα της Ulrike Kofler «What We Wanted», το οποίο μεταδίδεται στο Netflix.

Η « Μικρή Γοργόνα » ξεκίνησε τα γυρίσματα το 2020, αλλά στη συνέχεια καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Εκτός από την Halle Bailey που θα ενσαρκώσει την γοργόνα που ονειρεύεται να γίνει άνθρωπος, στο καστ πρωταγωνιστεί η Melissa McCarthy ως η κακή της θεία Ουρσούλα, ο Jonah Hauer-King ως ο Πρίγκιπας Έρικ και ο Javier Bardem, ως Βασιλιάς Τρίτωνας.

Η επερχόμενη ταινία θα περιλαμβάνει αυθεντικά τραγούδια από το κλασικό κινούμενο σχέδιο του 1989, καθώς και νέα κομμάτια