Οι Will Smith και Antoine Fuqua παραγωγοί του «Emancipation»

oi-will-smith-kai-antoine-fuqua-pairnoun-tin-paragogi-tou-emancipation-apo-ti-georgia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η πολιτεία της Georgia έχει χάσει μια σημαντική παραγωγή λόγω της πρόσφατα περιοριστικής νομοθεσίας της για την ψηφοφορία.

Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ότι ο σκηνοθέτης / παραγωγός Antoine Fuqua και οι ταινίες του Fuqua και ο ηθοποιός / παραγωγός Will Smith και η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης του Westbrook Inc. επέλεξαν να μετακινήσουν την παραγωγή της επερχόμενης ταινίας τους «Emancipation».

Η μεγάλη ταινία της Apple Studios που αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που δραπετεύει από τη δουλεία που πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Antoine Fuqua και ο σταρWill Smith δεν θα γυρίζεται πλέον στη Georgia ως αποτέλεσμα του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου ψηφοφορίας που ψηφίστηκε στην πολιτεία τον περασμένο μήνα.

Το «Emancipation» βασίζεται στη ζωή ενός σκλαβωμένου άντρα που ονομάζεται Peter και δραπετεύει από μια φυτεία και εντάσσεται στον στρατό.

«Αυτή τη στιγμή, το Έθνος προσπαθεί να εξαλείψει τα υπολείμματα του θεσμικού ρατσισμού για την επίτευξη πραγματικής φυλετικής δικαιοσύνης», ανέφεραν οι δύο συνεργάτες σε κοινή τους δήλωση του CNN. «Δεν μπορούμε να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και  ​​να παράσχουμε οικονομική υποστήριξη σε μια κυβέρνηση που θεσπίζει παλινδρομικούς νόμους ψηφοφορίας που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν την πρόσβαση των ψηφοφόρων».

«Οι νέοι νόμοι της Georgia για την ψηφοφορία θυμίζουν εμπόδια ψήφου που ψηφίστηκαν στο τέλος της Ανοικοδόμησης για να αποτρέψουν πολλούς Αμερικανούς από την ψηφοφορία», πρόσθεσαν οι Fuqua και Smith στη δήλωσή τους. Δυστυχώς, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε το έργο παραγωγής ταινιών από τη Georgia σε άλλη πολιτεία.

Ο νέος νόμος για τις εκλογές στη Georgia υπεγράφη από τον Ρεπουμπλικανικό Κυβερνήτη Brian Kemp τον Μάρτιο και αμέσως προκάλεσε την οργή πολλών που το χαρακτήρισαν ως καταστολή των ψηφοφόρων.

Από την άλλη μεριά, οι υποστηρικτές των νέων νόμων θεωρούν ότι ο νόμος καθιστά τις εκλογές πιο ασφαλείς και διευκολύνει την πρόσβαση στην ψηφοφορία.