«Asterix & Obelix»: από την Κίνα στη Γαλλία

tainia-asterix-kai-obelix-apo-tin-kina-sti-gallia-obelix-apo-tin-kina-sti-gallia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η εταιρεία Pathe αλλάζει τον τόπο των γυρισμάτων της live action ταινίας την οποία σκηνοθετεί ο Guillaume Canet, και έχει τον τίτλο «Asterix & Obelix».

Αντί της Κίνας όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί πέρυσι να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, και δεν έγιναν λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία. 

Η νέα ταινία του γνωστού κόμικ που έχει τον τίτλο, «Asterix & Obelix the Middle Kingdom», έχει προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ και σηματοδοτεί τη συνέχει του franchise live action ταινιών του γαλλικού κόμικ.

Το καστ της ταινίας αποτελείται από την Marion Cotillard που θα παίξει την Cleopatra, τους Canet και Gilles Lellouche, που θα ενσαρκώσουν τον Asterix και τον Obelix αντίστοιχα, τον Vincent Cassel που θα υποδυθεί τον Καίσαρα αλλά και τον Σουηδό σταρ του ποδοσφαίρου Zlatan Ibrahimovic ο οποίος θα ενσαρκώσει τον ρόλο ενός Ρωμαίου στρατιώτη με το όνομα Antivirus.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 12 Απριλίου και υπόθεση διαδραματίζεται στην Κίνα όπου η δύναμη των Γαλάτων θα έρθει αντιμέτωπη με το Kung Fu.

Ο Philippe Mechelen και η Julien Herve υπογράφουν το πρωτότυπο σενάριο με βάση τη συλλογή κόμικς που δημιούργησαν οι René Goscinny και Albert Uderzo, και δημοσιεύθηκαν από το Les Editions Albert-René. 

Στο παρελθόν, το franchise του «Asterix και του Obelix» έχει δημιουργήσει μεγάλη επιτυχία τόσο στη Γαλλία, όσο και παγκοσμίως, με την ταινία που σκηνοθέτησε ο Alain Chabat το 2002, «Asterix and Obelix: Meet Cleopatra», την πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής. .

Μέχρι στιγμής, η επερχόμενη ταινία έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό που βρίσκεται από αυτές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2022.

Ο Canet έχει υπάρξει επικεφαλής σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, όπως το «Little White Lies», και το «Nous finirons ensemble», το οποίο πούλησε περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια εισιτήρια νωρίτερα φέτος.