Ο Almodóvar επιστρέφει στον κόσμο των γυναικών με τη μούσα του, Penélope Cruz

o-almodóvar-epistrefei-ston-kosmo-ton-gunaikon-me-ti-mousa-tou-penelope-cruz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ο Almodovar ξαναενώνει τις δυνάμεις του με τη μούσα του, Penélope Cruz, στην επερχόμενη ταινία με τίτλο «Madres paralelas» («Parallel Mothers»)

Το «Madres paralelas» έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του από τις 21 Μαρτίου στη Μαδρίτη. Ο ισπανός σκηνοθέτης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τους περιορισμούς  τον περασμένο χρόνο, έγραψε το σενάριο της ταινίας.

«Επιστρέφω στο γυναικείο σύμπαν και στη μητρότητα, που είναι ένα θέμα που πάντα με γοήτευε. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, οι μητέρες που εμφανίζονται είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχει υποδυθεί η Penélope Cruzστο παρελθόν », δήλωσε ο Almodóvar στα ισπανικά κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του στο The Associated Press μέσω του Zoom από τη Μαδρίτη.

«Αυτές είναι πολύ ατελείς μητέρες και ως συγγραφέας αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο, ειδικά επειδή έχω ήδη κάνει πολλές ηρωικές μητέρες με τάση για αυτοθυσία», είπε. «Αυτή η ταινία αφορά λίγο τους απογόνους, τα παιδιά, αλλά και τους προγόνους, και την οικογένεια».

 Η ιστορία λαμβάνει χώρα στη Μαδρίτη, με τους Agustín Almodóvar και Esther García να αναλαμβάνουν την παραγωγή. Η ιστορία επικεντρώνεται στη «ζωή δύο γυναικών που γεννούν την ίδια μέρα και έχουν παράλληλες ζωές, εξ΄ ου και ο τίτλος.

Ο Almodóvar έγραψε το σενάριο στα ισπανικά, έχοντας κατά νου την Cruz για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ήταν άρρωστος με τον Covid-19. H Penelope Cruz έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον σκηνοθέτη στο παρελθόν στα «All About My Mother», «Volver», «Los Abrazos Rotos» και την τελευταία του ταινία με τίτλο, «Gloria y Dolor».

Η μητρότητα, ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη φιλμογραφία του, όμως αυτή τη φορά θα την προσεγγιστεί από τη σκοπιά των «μητέρων που μεγαλώνουν τα μωρά τους στα πρώτα στάδια της ζωής τους, το πρώτο και το δεύτερο έτος των παιδιών τους.