Helen McCrory: Η ηθοποιός των Peaky Blinders πέθανε σε ηλικία 52 ετών

helen-mccrory-i-ithopoios-ton-peaky-blinders-pethane-se-ilikia-52-eton
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η ηθοποιός Helen McCrory, γνωστή για τους ρόλους της στα «Peaky Blinders» και τρεις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 52 ετών, ανακοίνωσε ο σύζυγός της, ο ηθοποιός Damian Lewis.

Είπε ότι ήταν «συντετριμμένος» και ότι ήταν «όμορφη και δυνατή γυναίκα». Πιο συγκεκριμένα έγραψε «Φλόγιζε τόσο έντονα. Πήγαινε τώρα μικρή μου στον ουρανό και σε ευχαριστώ». Ο συγγραφέας του Χάρι Πότερ, JK Rowling, ηγήθηκε των αφιερωμάτων, γράφοντας ότι ήταν «απλώς ένα θλιβερό νέο».

Η McCrory ήταν επίσης γνωστή για τη μακρά και φημισμένη καριέρα της στη σκηνή, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Rufus Norris είπε ότι ήταν «αναμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς της».

Ο δημιουργός των Peaky Blinders, Steven Knight, είπε: «Η Helen ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς της. Ήταν τόσο ισχυρή και είχε τον έλεγχο και αυτό είναι τόσο λυπηρό».

Ο Cillian Murphy, ο οποίος έπαιξε τον Tommy Shelby στο σόου, πρόσθεσε ότι ήταν «απογοητευμένος που έχασε μια τόσο αγαπητή φίλη», χαρακτηρίζοντάς την ως «έναν όμορφο, τρυφερό, αστείο και συμπονετικό άνθρωπο».

«Ήταν επίσης ταλαντούχα ηθοποιός - άφοβη και υπέροχη. Ανύψωνε και έκανε ανθρώπινη κάθε σκηνή, κάθε χαρακτήρα που έπαιζε», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν «μεγάλο προνόμιο να συνεργαστώ με αυτήν τη λαμπρή γυναίκα ... Θα μου λείπει πολύ ο φιλαράκος μου».

Ο σκηνοθέτης του BBC Piers Wenger πρόσθεσε: «Η Helen ήταν μια από τις καλύτερες ηθοποιούς που θα δει ποτέ αυτή η χώρα», ενώ ο αστέρας του «Homeland», Lewis  Damian είπε ότι πέθανε «μετά από μια ηρωική μάχη με τον καρκίνο».

«Η όμορφη και δυνατή γυναίκα που είναι η Helen McCrory πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της, περιτριγυρισμένη από ένα κύμα αγάπης από την οικογένεια και τους φίλους», είπε.