Το Φεστιβάλ Καννών θα ανοίξει με τους Marion Cotillard, Adam Driver Starrer και το «Annette»

to-festibal-kannon-tha-anoiksei-me-tous-marion-cotillard-adam-driver-starrer-kai-to-annette
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η 74η έκδοση του Φεστιβάλ των Καννών θα ξεκινήσει με την αναμενόμενη ρομαντική μουσική ταινία του Leos Carax «Annette» με τους Adam Driver και Marion Cotillard στις 7 Ιουλίου.

Το «Annette» θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας από την UGC. Το Amazon Studios, το οποίο έχει δικαιώματα στη Βόρεια Αμερική για την ταινία, θα την κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού σε κινηματογράφους και στο Amazon Prime Video. Το «Annette» σηματοδοτεί το ντεμπούτο της αγγλικής γλώσσας του Carax. Το πρωτότυπο σενάριο του «Annette's» και τα πρωτότυπα τραγούδια γράφτηκαν και συντέθηκαν από τους Ron Mael και Russell Mael του καινοτόμου ροκ συγκροτήματος Sparks.

Γυρισμένη στο σύγχρονο Λος Άντζελες, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Driver ως Henry, ένας κωμικός με έντονη αίσθηση του χιούμορ που ερωτεύεται την Ann (Cotillard), μια παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια της όπερας. Στο προσκήνιο, αποτελούν ένα παθιασμένο και λαμπερό ζευγάρι. Με τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους, της Annette, ενός μυστηριώδους κοριτσιού με εξαιρετικό πεπρωμένο, οι ζωές τους γυρίζουν ανάποδα. 

Το «Annette» εκπροσωπείται στις διεθνείς αγορές από την Kinology. Η ταινία παράγεται από τον Charles Gillibert (CG Cinéma International), τον Paul-Dominique Vacharasinthu (Tribus P. Films) και τον Driver, σε συνεργασία με τα Amazon Studios, Arte και Canal Plus.

Περιγράφεται ως «οραματιστής και αινιγματικός» από το φεστιβάλ, ο Carax που σκηνοθέτησε πολλές ταινίες λατρείας κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, ιδίως το «Pola X» το 1999 και το «Holy Motors» το 2012, και οι δύο ήταν υποψήφιες στις Κάννες.