Το νέο «Mad Max» με τον Chris Hemsworth είναι η μεγαλύτερη ταινία που δημιουργήθηκε στη NSW

i-nea-tainia-mad-max-me-protagonisti-ton-chris-hemsworth-einai-i-megaluteri-tainia-pou-dimiourgithike-sti-nsw-megaluteri-tainia-pou-dimiourgithike-sti-nsw
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η πρωθυπουργός Gladys Berejiklian αναφέρει ότι η NSW((New South Wales) έχει παγιωθεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας, αφού αποκάλυψε η νέα ταινία blockbuster «Mad Max» θα γυριστεί στην πολιτεία της.

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Chris Hemsworth, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη ταινία που θα γίνει στο NSW.

Ο σκηνοθέτης George Miller είπε ότι η ταινία, με τίτλο Furiosa, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023,  γυρίστηκε «σε όλη τη ΝΝΟ/ Νέα Νότια Ουαλία», συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων του Broken Hill.

«Αυτό ήταν πάντα το σπίτι μας, το Σίδνεϊ και η ΝΝΟ, και έχουμε κάνει τόσα πολλά γυρίσματα εδώ», είπε. «Αυτό σημαίνει ότι διατηρούμε το πραγματικά λαμπρό ταλέντο εδώ που προηγουμένως πήγε στο εξωτερικό.»

Η ταινία δράσης θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους, σε αντίθεση με πολλούς που έχουν μεταβεί κατευθείαν στις υπηρεσίες ροής κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Ο Hemsworth, ο οποίος μετακόμισε πρόσφατα στο Σίδνεϊ από το Byron Bay για τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Thor», είπε, όπως οι περισσότεροι Αυστραλοί, μεγάλωσαν βλέποντας τον Mad Max και ένιωσε «μεγάλη ευθύνη» για να κάνει το franchise περήφανο. «Είναι κάτι στο οποίο θα βάλω την καρδιά και την ψυχή μου γιατί είναι πραγματικά για μένα, από όλα όσα έχω κάνει, γιατί μεγάλωσα παρακολουθώντας το.»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι το γεγονός ότι η ταινία γυριζόταν στη Νέα Νότια Ουαλία ήταν σημαντικός παράγοντας για την είσοδό του. Οι τρεις πρώτες ταινίες Mad Max, κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1979 και 1985 και ξεκίνησαν την καριέρα του ηθοποιού Mel Gibson καθώς η 1η ταινία έσπασε το ρεκόρ για την πιο κερδοφόρα ταινία που δημιουργήθηκε ποτέ για μια δεκαετία. Ο Hemsworth είπε για τον χαρακτήρα του στη Furiosa, ότι μπορεί να καλέσει τον Gibson για να πάρει κάποια συμβουλή.

Ακόμη, μια τέταρτη ταινία Mad Max, Fury Road, κυκλοφόρησε το 2015 και κέρδισε περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια (486 εκατομμύρια δολάρια) στο box office.