Ο Anthony Hopkins τιμά τον Chadwick Boseman στον λόγο του για την αποδοχή του Όσκαρ

o-anthony-hopkins-tima-ton-chadwick-boseman-ston-logo-tou-gia-tin-apodoxi-tou-oskar
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Στα 93α Όσκαρ της Κυριακής, το Όσκαρ του καλύτερου ηθοποιού πήγε στον Anthony Hopkins για την ερμηνεία του στο «The Father».

Η υποψηφιότητα του 83χρονου ηθοποιού, τον έκανε τον μεγαλύτερο σε ηλικία υποψήφιο για την κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Ενώ η νίκη του, τον έκανε τον μεγαλύτερο σε ηλικία, νικητή κάθε φύλου, που κέρδισε Όσκαρ στην κατηγορία αυτή για την ταινία The Father.

Ενώ ο Hopkins έχει προταθεί έξι φορές για Όσκαρ όλα αυτά τα χρόνια, αυτή είναι η πρώτη του νίκη μετά τη νίκη του το 1992, για το ρόλο του ως Hannibal Lector στο «The Silence of the Lambs».

Ο ηθοποιός δεν ήταν παρών για να λάβει το τελικό βραβείο ή να δώσει ομιλία αποδοχής. Ωστόσο, τη Δευτέρα το πρωί δημοσίευσε ένα βίντεο της ομιλίας του στο Instagram .

«Σε ηλικία 83 ετών δεν περίμενα να λάβω αυτό το βραβείο», είπε ο Hopkins από την πατρίδα του την Ουαλία. «Δεν το περίμενα πραγματικά. Είμαι πολύ ευγνώμων προς την Ακαδημία και σας ευχαριστώ. "Ο Hopkins αφιέρωσε μια στιγμή για να τιμήσει τον Chadwick Boseman, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο της ίδιας κατηγορίας μετά τον θάνατο του για το ρόλο του στο «Ma Rainey’s Black Bottom».

«Θέλω να αποδώσω φόρο τιμής στον Chadwick Boseman που μας έφυγε πολύ νωρίς», δήλωσε ο Hopkins πριν επαναλάβει την έκπληξή του για τη νίκη.

«Δεν το περίμενα πραγματικά, οπότε αισθάνομαι πολύ προνομιούχος και ευγνώμων. Ευχαριστώ», είπε.

Ο Boseman πέθανε τον περασμένο Αύγουστο μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Από τότε έχει προταθεί μετά θάνατον σχεδόν 50 φορές για τις κατηγορίες καλύτερων ηθοποιών και Β’ ανδρικού ρόλου. Λόγω των προηγούμενων νικών του τα προγνωστικά τον ήθελαν νικητή. Ο Boseman είναι ο πρώτος μαύρος ηθοποιός οποιουδήποτε φύλου που έλαβε υποψηφιότητα ενώ δεν βρίσκεται πια εν ζωή και η νίκη θα τον έκανε τον τρίτο νίκησε νικητή που κέρδισε Όσκαρ και δεν βρίσκεται πια στη ζωή και τον πέμπτο μαύρο ηθοποιό που κέρδισε τον καλύτερο ηθοποιό στην ιστορία καλύτερου ηθοποιού, των Όσκαρ.

Η νίκη του αναμενόταν ευρέως λόγω της σειράς με την οποία ανακοινώθηκαν οι τελικές κατηγορίες.