Lucy Liu: «Ο ρόλος μου στο Charlie's Angels απομάκρυνε από τα επιβλαβή ασιατικά στερεότυπα

i-lucy-liu-leei-oti-o-rolos-tis-sto-charlies-angels-boithise-na-apomakrunthei-i-belona-apo-ta-epiblabi-asiatika-stereotupa-belona-apo-ta-epiblabi-asiatika-stereotupa
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2021

Η Lucy Liu σκέφτηκε τον πολιτιστικό αντίκτυπο της ταινίας του 2000 "Charlie's Angels", ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των ασιατικών στερεοτύπων.

Σε μια δημοσίευση τουThe Washington Post, με τίτλο, "Η επιτυχία μου βοήθησε στη μετακίνηση της βελόνας. Αλλά θα χρειαστούν περισσότερα για να σταματήσουν τα 200 χρόνια ασιατικών στερεοτύπων", η υποψήφια για Emmy ηθοποιός εξήγησε γιατί ήταν σημαντικό γι' αυτήν να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία δράσης.

«Όταν μεγάλωνα, κανείς στην τηλεόραση, σε ταινίες ή σε εξώφυλλα περιοδικών δεν έμοιαζε με εμένα ή την οικογένειά μου», αποκάλυψε. «Το πιο κοντινό που είχα ήταν ο George Takei, Barney Miller, στο « Star Trek », και ιδιαίτερα η ηθοποιός Anne Miyamoto το από το διαφημιστικό μαλακτικό Calgon.

Η 52χρονη ηθοποιός συνέχισε: "Το Χόλιγουντ συχνά φαντάζεται έναν πιο προοδευτικό κόσμο από την πραγματικότητά μας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το "Charlie's Angels" ήταν τόσο σημαντικό για μένα. Ως μέρος κάτι τόσο εμβληματικού, ο χαρακτήρας μου ως Alex Munday ομαλοποίησε την ασιατική ταυτότητα για ένα mainstream κοινό και έκανε ένα κομμάτι της Americana λίγο πιο περιεκτικό. "

"Αισθάνομαι τυχερή που μετακινήσαμε τη βελόνα λίγο με κάποια επιτυχία," σημείωσε η Liu, "αλλά είναι περιορισμένη, και υπάρχουν ακόμη πολλά."

Η Liu αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του "Kill Bill" του 2003, ως O-Ren Ishii και πώς χαρακτηρίζεται ως "dragon lady" - μια πονηρή αλλά κρύα γυναίκα της Ασίας που χρησιμοποιεί τη σεξουαλικότητά της ως εργαλείο.

Αναφερόμενη στο «Kill Bill» είπε οτι περιλαμβάνει τρεις άλλες γυναίκες επαγγελματίες δολοφόνους εκτός από την Ishii, «γιατί να μην αποκαλέσετε την Uma Thurman, τη Vivica A. Fox ή τη Daryl Hannah dragon lady;» είπε.

Λέγοντας ότι «θα μπορούσε να φοράει σμόκιν και μια ξανθιά περούκα» στην ταινία και ότι θα εξακολουθούσε να έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια, η Liu κάλεσε το Χόλιγουντ να διαχωριστεί από τα στερεότυπα.