Ο Elliot Page ανοίγεται για την αλλαγή φύλου και την απόφασή του να το δημοσιεύσει

o-elliot-page-anoigetai-gia-tin-apofasi-tou-gia-tin-allagi-fulou-kai-tin-apofasi-tou-na-to-dimosieusei
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο ηθοποιός Elliot Page ανοίγεται για τη ζωή του από τότε που κυκλοφόρησε ως τρανσέξουαλ στα τέλη του περασμένου έτους.

Σε μια συνέντευξη με την Oprah Winfrey, η οποία κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο Apple TV +, ο 34χρονος ηθοποιός μιλά για την απόφασή του για μετάβαση.

«Με αυτήν την πλατφόρμα που έχω, και γνωρίζοντας τον πόνο και τις δυσκολίες και τους αγώνες που αντιμετώπισα στη ζωή μου, πόσο μάλλον αυτό που αντιμετωπίζουν τόσα άλλα άτομα - ήταν απολύτως απαραίτητο για μένα να το μοιραστώ αυτό », είπε.

Ο Page μίλησε επίσης γιατί τώρα - περισσότερο από ποτέ - ήταν σημαντικό να μοιραστεί την ιστορία του με το κοινό.

«Για μένα, νομίζω ότι είναι, αυτή η στιγμή, είμαστε τώρα, και ειδικά με αυτό, ξέρετε, τη φρικτή αντίδραση που βλέπουμε στους τρανς ανθρώπους, ιδιαίτερα στους τρανς νέους, ήταν πραγματικά απαραίτητο να το κάνουμε», δήλωσε.

Πριν από τη συνέντευξή του με την Oprah, ο Page μίλησε με τον trans δημοσιογράφο Thomas Page McBee για το Vanity Fair . Ο Page είπε ότι για πρώτη φορά στη ζωή του, η έξοδος του επέτρεψε τελικά να αισθανθεί «άνετα».

«Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι είναι πραγματικά ικανός να υπάρξει», είπε στον McBee. "Δεν έχω κάποια συνεχή απόσπαση της προσοχής, όλα αυτά τα πράγματα που δεν είναι συνειδητά ή δεν είναι καν υπερβολικά εμφανή ... Είναι τόσο απλό να το πω έτσι, αλλά είμαι άνετος. Νιώθω μια σημαντική διαφορά στην ικανότητά μου απλώς να υπάρχω - και ούτε καν καθημερινά, αλλά κάθε στιγμή."

Πέρα από το να είμαι σε θέση να «καθίσω με τον εαυτό μου» και «να είμαι παραγωγικός και να είμαι δημιουργικός», ο Page, γνωστός για τα έργα όπως το «Juno» και το «The Umbrella Academy», δήλωσε ότι τώρα αισθάνεται ότι μπορεί να είναι πιο παρών με τους άλλους. «Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι είμαι πραγματικά παρών με τους ανθρώπους, ότι μπορώ να είμαι πολύ χαλαρός και να μην έχω άγχος που με τραβάει πάντα», είπε.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ είπε επίσης ότι η αλλαγή βοήθησε την ψυχική του υγεία και τροφοδότησε μια «μαζική έκρηξη της δημιουργικότητας». Ο Page είπε ότι συνεργάστηκε με τον καλύτερο φίλο του και έγραψε το πρώτο του σενάριο, άρχισε να κάνει μουσική και εργάζεται σε ένα άλλο έργο που είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμα.