Ο Seth Rogen, ο James Franco και οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

o-seth-rogen-isxurizetai-oti-den-exei-skopo-na-sunergastei-ksana-me-ton-James-franco
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο Seth Rogen λέει ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί ξανά με τον μακροχρόνιο συνεργάτη και φίλο του, James Franco . Σε συνέντευξή του στους The Sunday Times, ο Rogen αποκάλυψε ότι τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική του σχέση με τον Franco υπέφεραν μετά από πολλές γυναίκες που υπέβαλαν καταγγελίες για σεξουαλικό παράπτωμα εναντίον του ηθοποιού.

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον Franco για άλλη μια φορά, ο Rogen απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τέτοια πρόθεση και δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα». Το 2018, πέντε γυναίκες κατηγόρησαν δημόσια τον Franco για σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού εξαναγκασμού και της εκμετάλλευσης. Ένα χρόνο αργότερα, δύο γυναίκες, η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal, άσκησαν αγωγή εναντίον του Franco, ισχυριζόμενες ότι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το πλέον κλειστό σχολείο του για να δημιουργήσει «ένα κύκλωμα νεαρών γυναικών που υπέστησαν προσωπική και επαγγελματική σεξουαλική εκμετάλλευση στο όνομα της εκπαίδευσης. Ο Franco αρνήθηκε τους ισχυρισμούς μέσω των δικηγόρων του, καταλήγοντας σε διευθέτηση με την Tither-Kaplan και την Gaal τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. 

Τα σχόλια του Rogen έρχονται ένα μήνα αφότου η ηθοποιός Charlyne Yi σε μια μακρά ανάρτηση στο Instagram, έγραψε ότι προσπάθησε να εγκαταλείψει την ταινία The Disaster Artist, ισχυριζόμενη ότι «η παραγωγή προσπαθούσε να με δωροδοκήσει με μεγαλύτερο ρόλο».

«Ο Seth Rogen ήταν ένας από τους παραγωγούς αυτής της ταινίας, οπότε ξέρει σίγουρα για τη δωροδοκία και γιατί παραιτήθηκα», έγραψε η Yi .

Σε απάντηση στην ανάρτηση της Yi στο Instagram, ο Rogen είπε τα εξής: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα κάλυπτα ποτέ ούτε θα αποκρύψω τις ενέργειες κάποιου που το κάνει, ή εν γνώσει μου έβαλε κάποιον σε μια τέτοια κατάσταση».

Όσο για την κατάσταση της φιλίας του με τον Franco, ο Rogen είπε ότι έχει επίσης εξασθενήσει από τότε που ξέσπασαν οι ισχυρισμοί το 2018. «Μπορώ να πω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη σχέση μας και τη δυναμική μας», δήλωσε ο Rogen. Όταν ρωτήθηκε αν το τέλος της επαγγελματικής τους σχέσης ήταν σύμπτωση, απάντησε ότι δεν ήταν - αλλά υποστήριξε ότι κάθε πόνος φαντάζει χλωμός σε σύγκριση με εκείνον των ανθρώπων που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο Φράνκο.