Η Andra Day για τον εθισμό με το σεξ όσο υποδυόταν την Billie Holiday

i-upopsifia-gia-oskar-ithopoios-milise-gia-tous-palious-tis-agones-me-ton-ethismo-eno-epaize-ti-billie-holiday
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2021

Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τους παλιούς της αγώνες με τον εθισμό ενώ έπαιζε τη Billie Holiday στην ταινία The United States vs. Billie Holiday.

Η 36χρονη νικήτρια Χρυσής Σφαίρας και υποψήφια για Όσκαρ μίλησε για για τον εθισμό της με το πορνό και το σεξ καθώς και για το πώς ο ρόλος της Billie Holiday την βοήθησε να αγκαλιάσει τη θηλυκότητά της.

Η υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια και ηθοποιός παραδέχτηκε ότι «δεν ήθελε κανένα στοιχείο σεξουαλικότητας» όσο υποδυόταν την Holiday. Ωστόσο, μόλις ολοκλήρωσε τη μαγνητοσκόπηση η Day, συνειδητοποίησε ότι ο ρόλος της ήταν εκείνος που τελικά την έκανε να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε την ομορφιά και αντιλαμβανόταν τη σεξουαλικότητα.

«Νιώθω τώρα, αφού έπαιζα την Μπίλι, ότι τιμώ και τη δύναμη που έχει η θηλυκότητα. Είμαι σίγουρα σε μια υγιή κατάσταση για να το απολαύσω γιατί απέχω από τον εθισμό».

Η Day μίλησε στο PEOPLE για την εμπειρία της να ενσαρκώνει την Holiday, η οποία πάλευε με εθισμούς στα ναρκωτικά μέχρι το θάνατό της σε ηλικία 44 ετών το 1959.  «Άρχισα να καπνίζω τσιγάρα. Απέκτησα τη συνήθεια να πίνω πολύ τζιν».

«Το να αφήσω πίσω μου την Billie Holiday ήταν μια διαδικασία δύσκολη», είπε. «Δεν ξέρω πώς το κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά για μένα, η πίστη μου ήταν ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας. Ήταν λίγο τρομακτικό να προσπαθώ να καταλάβω ποια είμαι. Επειδή εγώ έγινα η Billie Holiday».