H Regina King θα σκηνοθετήσει την 2η ταινία της

h-regina-king-tha-skinothetisei-ti-2i-tainia-tis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΜΑΙΟΥ 2021

H Regina King υπέγραψε επίσημα για να σκηνοθετήσει τη δεύτερη ταινία της, μια προσαρμογή μεγάλου μήκους της βραβευμένης σειράς comics με τίτλο «Bitter Root», υπό την επιμέλεια της εταιρείας παραγωγής Legendary Entertainment, ανέφερε η Deadline.

Η νέα συμφωνία της star του Watchmen ακολουθεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο για το τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ δράμα των Amazon Studios, «One Night in Miami», για το οποίο ήταν υποψήφια τόσο για το DGA Award όσο και για το NAACP Image Award. Η King είναι επίσης τέσσερις φορές νικήτρια Emmy και η νικήτρια του Όσκαρ το 2019 για την κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός για τον ρόλο της ως Barry Jenkins στο «If Beale Street Could Talk».

Η King θα αναλάβει την παραγωγή και την προσαρμογή μαζί με τους Ryan Coogler, Zinzi Coogler και Sev Ohanian, με εκτελεστικούς παραγωγούς τον Sean Owolo της Drapetomedia και τους δημιουργούς David F. Walker, Sanford Greene και Chuck Brown.

Το «Bitter Root» το 2019 ήταν ο αποδέκτης του βραβείου Eisner για την κατηγορία της καλύτερης σειράς και το βραβείο Ringo για την ίδια κατηγορία. Η ιστορία τοποθετείται χρονικά στην Αναγέννηση του Χάρλεμ το 1924 και επικεντρώνεται στην οικογένεια Sangerye, η οποία πρέπει να πολεμήσει ενάντια σε μια υπερφυσική δύναμη του κακού που για πολλές γενιές κατέστρεψε τα ανθρώπινα όντα, μετατρέποντάς τους σε τέρατα. Ενώ προέρχονται από μια γενεαλογία των κάποτε κυνηγών τεράτων, η οικογένεια Sangerye πρέπει να υπολογίσει τις προηγούμενες εντάσεις και τους αντικρουόμενους ηθικούς κώδικες για να ενώσει επιτυχώς και να νικήσει τα δυσοίωνα πλάσματα που απειλούν με μια θανατηφόρα επιδημία τη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του «Bitter Root» μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτή της σειράς Watchmen του HBO του 2019, στην οποία η King πρωταγωνίστησε ως Angela Abar και κέρδισε το βραβείο Outstanding Lead Actress στην 72η ετήσια τελετή Emmy Awards. Και τα δύο έργα απεικονίζουν τη σφαγή του Tulsa το 1921 και αντιμετωπίζουν τις παρασιτικές τάσεις του ρατσισμού.