Ο ηθοποιός Kevin Guthrie καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών για σεξουαλική επίθεση

o-ithopoios-kevin-guthrie-fulakistike-gia-3-xronia-gia-seksoualiki-epithesi-xronia-gia-seksoualiki-epithesi
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο ηθοποιός του Fantastic Beasts, Kevin Guthrie, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα στην Γλασκόβη.

Όπως ανέφερε το  BBC, η επίθεση συνέβη στο διαμέρισμα του συναδέλφου του, Scott Reid, τον Σεπτέμβριο του 2017. Η γυναίκα επρόκειτο να συναντηθεί με τον Reid και τον Guthrie σε ένα τοπικό μπαρ. Ωστόσο, ο Reid έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν οδηγό ταξί που του ζητούσε να παραλάβει τη γυναίκα καθώς φάνηκε να είναι άρρωστη.

«Ήταν αδιάθετη και νόμιζε ότι το ποτό την είχε πειράξει εκείνο το βράδυ», μετέφερε ο Σερίφης Τομ Χιούς στο δικαστήριο της Γλασκόβης. Και οι δύο άνδρες βοήθησαν τη γυναίκα οδηγώντας τη στο διαμέρισμα του Reid και την έβαλαν στο κρεβάτι. Όταν ο Reid έφυγε από το δωμάτιο για να καλέσει το NHS 24, ο Guthrie έκανε πολλές σεξουαλικές πράξεις στη γυναίκα. Σταματούσε τις επιθέσεις όταν ο Reid ερχόταν στο δωμάτιο.

Ο ηθοποιός, του οποίου οι επιτυχίες περιλαμβάνουν το «Sunshine on Leith» και τη σειρά του Netflix «The English Game», αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε στο δικαστήριο ότι είχε «βοηθήσει» τη γυναίκα μόνο αφού αρρώστησε. Ωστόσο, οι ένορκοι άκουσαν ότι το DNA του βρέθηκε μέσα στο εσώρουχό της. Ο Guthrie κρίθηκε ένοχος μετά από τετραήμερη δίκη και τοποθετήθηκε στο μητρώο των σεξουαλικών παραβάσεων.

«Το δικαστήριο πρέπει να αποδείξει ότι οι γυναίκες μπορούν να προστατευτούν από τα εγχώρια σεξουαλικά αδικήματα. Το αδίκημα για το οποίο έχετε καταδικαστεί ενέχει την κατηγορία ότι προκάλεσε αγωνία και συνέπειες στη νεαρή γυναίκα που εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση. Οι ένορκοι δέχτηκαν ότι διαπράξατε αυτά τα φρικτά εγκλήματα και η μόνη κατάλληλη ποινή είναι η φυλάκιση».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Guthrie απολύθηκε από τη σειρά του BBC, Scotland Inside Central Station. Όλα τα επεισόδια στα οποία εμφανίστηκε έχουν αφαιρεθεί από το BBC iPlayer.

.