Ο Sacha Baron Cohen αποδέχεται το MTV Movie Award μαζί με τους Borat, Ali G και Brüno

o-sacha-baron-cohen-apodexetai-to-mtv-movie-award-mazi-me-tous-borat-ali-g-kai-brüno
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2021

O star της ταινίας Borat Subbornent Movie εντάσσεται στον κατάλογο των πιο λατρευτών κωμικών όπως οι Will Ferrell και Melissa McCarthy και μπαίνει στις υποψηφιότητες για το βραβείο Comedic Genius.

Ο Sacha Baron Cohen είναι μια ιδιοφυία, τουλάχιστον για τα MTV Movie & TV Awards. Ο 49χρονος ηθοποιός του Borat Subbornent Movie έλαβε το βραβείο για την κατηγορία Comedic Genius Award 2021 το βράδυ της Κυριακής στην τελετή απονομής των βραβείων. Παλαιότεροι νικητές του εν λόγω βραβείου έχουν υπάρξει ο Will Ferrell το 2013, ο Kevin Hart το 2015 και η  Melissa McCarthy το 2016.

Ο Cohen στην αρχή εμφανίστηκε ως ο εμβληματικός χαρακτήρας του Borat προκειμένου να αποδεχτεί το βραβείο, το οποίο του απονεμήθηκε από τον Seth Rogen. «Ευχαριστώ, Πρίγκιπα Harry. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτό το ολοκαίνουργιο, μουσικό, τηλεοπτικό κανάλι. Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχομαι αυτό το φλιτζάνι χρυσών δοντιών αντί για τον Sacha Baron Cohen και θα το βάλω στο εθνικό μας μουσείο μαζί με τον εθνικό θησαυρό που κατασχέσαμε από εσάς», αστειεύτηκε ως Borat.

Αλλά ο χαρακτήρας του Borat διακόπηκε από την εμφάνιση της «φανταστικής σάτιρας» του χαρακτήρα του Cohen, Ali G. «Εμείς θα έπρεπε να δεχτούμε αυτό το βραβείο, όχι εσύ. Εγώ ήμουν ο αυθεντικός γκάγκστερ. Ο OG,» είπε ο Ali G. Καθώς όμως ο Borat και ο Ali G. αντάλλασσαν κάποια ξεκαρδιστικά αστεία, ο πραγματικός  Cohen εμφανίστηκε και διέκοψε τους δύο άντρες, αποδεχόμενος το βραβείο αυτοπροσώπως.

«Σε ευχαριστώ MTV. Τους εκατομμύρια θαυμαστές εκεί έξω που με ψήφισαν, Σας χαιρετώ», είπε ο κωμικός ηθοποιός. «Αυτό το βραβείο είναι δικό σας, δεν θα ήμουν κανένας χωρίς εσάς. Είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτό. Είμαι απλά έναν ανθρώπινο ον που πλάθει πολύπλοκους και πολυποίκιλους χαρακτήρες».

Όμως ο σοβαρός λόγος του Cohen διακόπηκε από τον Brüno, τον χαρακτήρα του από την ομώνυμη ταινία του 2009.

«Επισήμως ακυρώνω τον εαυτό μου» αστειεύτηκε ο Cohen απευθυνόμενος στο κοινό, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή. «Πραγματικά ανυπομονούσα γι’ αυτό, αφού έχασα το Όσκαρ».

Το Comedic Genius Award "τιμά έναν ηθοποιό που έχει κάνει ασύγκριτες συνεισφορές στον κόσμο της κωμωδίας, παρέχοντας σημαντική επιρροή μέσω της δουλειάς του και μεταμορφώνοντας το είδος γενικότερα".

Εκτός από το βραβείο Comedic Genius, ο Cohen ήταν επίσης υποωήφιος για τρία βραβεία MTV Movie & TV Awards φέτος. Της καλύτερης ερμηνείας σε ταινία για το «The Trial of the Chicago 7», για το καλύτερο ντουέτο, μαζί με τη  Maria Bakalova, και για το βραβείο καλύτερης ταινίας για το «Borat Subsequent Moviefilm».

Από τον Borat έως τον Ali G και τον Brüno, ο Cohen έχει ιστορία στο να αναλαμβάνει κωμικούς ρόλους που συχνά περιέχουν σκληρά κοινωνικά σχόλια.

Έχει προταθεί έξι φορές για  Primetime Emmy Awards και για επτά Χρυσές Σφαίρες, λαμβάνοντας βραβεία για τον Borat καθώς και τη συνέχειά του. Το «Borat Subsequent Moviefilm» κέρδισε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα φέτος για την καλύτερη κινηματογραφική ταινία – μουσική και κωμωδία.