Η Jennifer Hudson θυμάται τη φιλία της με την Aretha Franklin: «Με έμαθε πολλά για τη ζωή»

i-Jennifer-hudson-thumatai-ti-filia-tis-me-tin-aretha-franklin-me-emathe-polla-gia-ti-zoi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2021

Η ενσάρκωση της Aretha Franklin από την Jennifer Hudson στο «Respect», μια βιογραφία της αείμνηστης Βασίλισσας της Soul, αναμένεται να κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Η 39χρονη Hudson δήλωσε στο «Good Morning America» ότι η πρώτη της συνομιλία με την Franklin, η οποία πέθανε σε ηλικία 76 ετών το 2018, πραγματοποιήθηκε περίπου τη στιγμή που κέρδισε το Όσκαρ για το «Dream Girls» το 2007. Με τα χρόνια, η Hudson και η Franklin μιλούσαν σε εβδομαδιαία βάση.

«Νιώθω σαν μέσα από αυτές τις συνομιλίες να μου έμαθε περισσότερα για τη ζωή, ενώ παράλληλα με δίδασκε για τη ζωή της», είπε η Hudson. «Και όταν έπρεπε να την ενσαρκώσω, τότε συνειδητοποίησα πως πραγματικά μιλούσε από την εμπειρία της και δεν ήταν απλώς κάποια που δεν σου λέει τίποτα, αλλά κάποια της οποία τα λόγια ξέρεις πως ήταν λόγια σοφίας που προέρχονταν από τη βασίλισσα της Soul. Ξέρετε, η ίδια με βοήθησε να ενσωματωθώ στην ιστορία πολύ περισσότερο».

Η Hudson είπε επίσης ότι ο 11χρονος γιος της, David, δέθηκε με την Franklin κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνούσαν μαζί, καθώς μαζί του μοιραζόταν την αγάπη της για το μαγείρεμα.

Όταν πρόκειται για την ενσάρκωση της Aretha Franklin, ενός ατόμου που έχει μεγάλη επιρροή στη μουσική βιομηχανία και ενός ατόμου που ενέπνευσε τόσο πολλούς ανθρώπους με τα τραγούδια της, έπρεπε να υπενθυμίζει στον εαυτό της: «Εφόσον μου είπε ότι μπορούσα να το κάνω, τότε υποθέτω ότι μπορώ».

Η Hudson δήλωσε ότι της ήταν δύσκολο να εκφράσει ό,τι ένιωθε στην μεγάλη οθόνη. «Δεν μπορώ ούτε να το εκφράσω με λόγια. Δεν το αντιμετωπίζω χαλαρά, είναι σα να έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Δεν θέλω να ακουστώ γραφική, αλλά έτσι είναι».

Ακόμη δήλωσε ότι ένιωθε πίεση όταν κλήθηκε να ερμηνεύσει τα τραγούδια του θρύλου της μουσικής για την ταινία «Respect», και ότι έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τραγούδι του τίτλου της ταινίας.