Πέθανε ο Samuel E. Wright, η φωνή του Sebastian στη «Μικρή Γοργόνα»

samuel-e-wright-i-foni-tou-sebastian-sti-mikri-gorgona-pethainei-se-ilikia-74-eton-foni-tou-sebastian-sti-mikri-gorgona-pethainei-se-ilikia-74-eton
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο Samuel E. Wright, ο ηθοποιός που έκανε τη φωνή του Sebastian, το καβούρι από το «The Little Mermaid» της Disney και τραγούδησε το τραγούδι που βραβεύτηκε με Όσκαρ «Under the Sea», πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο ρόλος του Wright ως καβούρι από τη Τζαμάικα και σύμβουλος του Βασιλιά Τρίτωνα στην αγαπημένη ταινία της Disney του 1989 σηματοδότησε το σημαντικότερο σημείο της μακράς καριέρας του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την πόλη του Μοντγκόμερι της Νέας Υόρκης, όπου ο Wright είχε ιδρύσει ένα πολιτιστικό κέντρο με την οικογένειά του. Η κόρη του επιβεβαίωσε επίσης το θάνατό του στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τον πατέρα της ως «το πιο λαμπρό φως».

«Εκτός από το πάθος του για τις τέχνες και την αγάπη του για την οικογένειά του, ο Sam ήταν γνωστός για την ικανότητά του να μπαίνει σε ένα δωμάτιο και να προσφέρει χαρά και θετική ενέργεια σε όποιον βρισκόταν εκεί», έγραψε η επίσημη σελίδα της πόλης στο Facebook.

«Του άρεσε να διασκεδάζει, και να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν και να γελούν και αγαπούσε να αγαπάει.»

Τα φωνητικά του Wright κοσμούν ένα από το πιο αγαπημένα μουσικά νούμερα της Disney, το «Under the Sea», που κέρδισε το Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι αλλά και ένα Grammy.

Ο ηθοποιός συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην προσαρμογή της τηλεοπτικής σειράς «Η Μικρή Γοργόνα» και είχε έναν άλλο φωνητικό ρόλο στην ταινία περιπέτειας του 2000, «Dinosaur».