Ο Brad Pitt έλαβε κοινή επιμέλεια των παιδιών του με την Angelina Jolie

o-brad-pitt-elabe-koini-epimeleia-ton-paidion-tou-me-tin-proin-suzugo-tou-angelina-Jolie
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2021

Από τότε που ανακοίνωσαν το χωρισμό τους το 2016, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου σχετικά με την κηδεμονία των παιδιών και τις διαφωνίες τους σχετικά με τη περιουσία τους.

Τα νέα της απόφασης έρχονται μετά από μια μακρά νομική διαμάχη που έχει διαρκέσει σχεδόν πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της οποίας ο Brad Pitt ζήτησε ίσα δικαιώματα με τη Jolie, για τα έξι παιδιά τους από την επί χρόνια σχέση τους. Όπως αναφέρεται στο Page Six, ο δικαστής John Ouderkirk, ένας ιδιωτικός δικαστής που προσέλαβε το πρώην ζευγάρι, έλαβε την απόφαση μετά από μήνες έντονης διαμάχης.

Μια πηγή σχετική με την υπόθεση, δήλωσε ότι η απόφαση είναι «προσωρινή» και ισχυρίστηκε ότι η Jolie θα προσπαθήσει να την ανατρέψει. Οι ηθοποιοί έχουν έξι παιδιά, τους Maddox, Zahara, Pax, Shiloh, Vivienne και Knox. Το Independent έχει επικοινωνήσει με έναν εκπρόσωπο του Pitt και της Jolie για να προβεί σε σχόλια.

Νωρίτερα, στις 26 Μαΐου, η Jolie άσκησε κριτική στον Ouderkirk  για το ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά τους να καταθέσουν πριν ο δικαστής εκδώσει την προσωρινή του απόφαση.

Το αστέρι του Changeling, η οποία είχε προηγουμένως επιδιώξει να αποκλείσει τον Ouderkirk από την υπόθεση του διαζυγίου, δήλωσε στο δικαστήριο που κατέθεσε χτες, ότι ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει στοιχεία που λέει ότι σχετίζονται με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών τους.

«Ο δικαστής Ouderkirk απέρριψε την κα Jolie στο πλαίσιο μιας δίκαιης δίκης, αποκλείοντας τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, τα οποία είναι κρίσιμα για την υπόθεσή της», αναφέρει η κατάθεση στο δεύτερο Εφετείο της Καλιφόρνια.

Η δήλωση επίσης ανέφερε ότι ο δικαστής «απέτυχε να εξετάσει επαρκώς» ένα τμήμα του κώδικα δικαστηρίων της Καλιφόρνια, το οποίο αναφέρει ότι είναι επιζήμιο για το συμφέρον του παιδιού εάν η επιμέλεια παρέχεται σε άτομο με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Η κατάθεσή της δεν έδινε λεπτομέρειες σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην οποία αναφέρεται.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που ελήφθησαν από το The Blast, η Jolie είχε καταθέσει πολλά έγγραφα που δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένη να δώσει ως «απόδειξη» της φερόμενης οικιακής κακοποίησης του Pitt κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Η Jolie και ο Pitt άρχισαν να βγαίνουν το 2004 στο σετ του Mr & Mrs Smith και παντρεύτηκαν το 2014. Η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου δύο χρόνια αργότερα, επικαλούμενη «άλυτες διαφορές».

Η πρωταγωνίστρια του Maleficent έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι ο χωρισμός ήταν για την «ευημερία» της οικογένειάς τους.