Το πανεπιστήμιο του Howard δίνει το όνομα του Chadwick Boseman στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών

to-panepistimio-tou-howard-dinei-to-onoma-tou-chadwick-boseman-sto-kollegio-kalon-texnon-tou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2021

Το Πανεπιστήμιο του Howard δίνει στο νεοσύστατο Κολλέγιο Καλών Τεχνών το όνομα του ηθοποιού Chadwick Boseman προσθέτοντας ένα ακομη λιθαράκι στην κληρονομιά του.

Ο Chadwick Boseman από τη Νότια Καρολίνα, αποφοίτησε από το Howard το 2000 με πτυχίο καλών τεχνών στη σκηνοθεσία και επέστρεψε στο πανεπιστήμιο το 2018 για να το υπηρετήσει ως ομιλητής έναρξης στην αποφοίτηση.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Howard, Wayne AI Frederick, είπε ότι ο Boseman αναφέρθηκε στο πανεπιστήμιο ως το «μαγικό μέρος» όταν επέστρεψε πριν από τρία χρόνια και οι δυό τους συζήτησαν τότε την επανεγκατάσταση του Κολλεγίου Καλών Τεχνών του Howard.

«Ήταν γεμάτος από ιδέες και σχέδια για να υποστηρίξει την προσπάθειά μας με έναν δυναμικό τρόπο», δήλωσε ο Frederick. «Η αγάπη του Chadwick για το Πανεπιστήμιο Howard ήταν ειλικρινής και παρόλο που δεν έζησε για να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, είναι τιμή μου να διασφαλίσω ότι η κληρονομιά του ζει μέσω του Κολλεγίου Καλών Τεχνών Chadwick A. Boseman, με την υποστήριξη της γυναίκας του, Taylor Simone Ledward, και το Ίδρυμα Chadwick Boseman».

Ο Frederick  είπε ακόμη ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Walt Disney Company, Bob Iger, ηγείται των προσπαθειών συγκέντρωσης χρημάτων για την οικοδόμηση μιας «υπερσύγχρονης εγκατάστασης και χρηματοδότησης» για το κολλέγιο καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Howard.

Το Πανεπιστήμιο όρισε πρόσφατα το αστέρι του «The Cosby Show», Phylicia Rashad, ως κοσμήτορα του σχολείου.

Η οικογένεια του Boseman είπε ότι «αγωνίστηκε για τη διατήρηση του Κολλεγίου Καλών Τεχνών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του στο Howard και παρέμεινε αφοσιωμένος στον αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του», προσθέτοντας ότι θα ήταν «ενθουσιασμένος» με την απόφαση του πανεπιστημίου.