Πέντε πράγματα που μάθαμε από το «Friends: The Reunion»

friends-the-reunion
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Δεκαεπτά χρόνια μετά το τέλος των «Friends», το πολυαναμένομενο επετειακό επεισόδιο έπαιξε στις 27 Μαΐου κάνοντας τους φανς της σειράς να σκουπίζουν τα δάκρυα.

Γιατί κατ’ αρχάς είναι σπάνιο να τους βλέπεις και τους έξι μαζεμένους μαζί να συζητούν μαζί για τη σειρά, τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις τους.

Το reunion επομένως ήταν πρώτα από όλα αυτό, μια επανένωση του καστ της σειράς. Και μια επανένωση του καστ με τους φανς της σειράς.

Στο «Friends: The Reunion» μαζεύονται ξανά  για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι παλιοί φίλοι Τζένιφερ Ανιστον, Κόρτνεϊ Κοξ,  Ντέιβιντ Σουίμερ, Λίζα Κούντροου, Μάθιου Πέρι και Ματ ΛεΜπλανκ.

Στο επετειακό αυτό επεισόδιο το καστ ξαναδιαβάζει παλιά σενάρια, θρονιάζονται στα σκηνικά που ξαναστήνονται, παίζουν παιχνίδια trivia, παρακολουθούν επιδείξεις μόδας εμπνευσμένες από τη σειρά, δίνουν όλοι μαζί μια συνέντευξη και παράλληλα υπάρχουν «παρεμβολές» από παλιούς γνώριμους της σειράς παρακολουθούμε πλάνα από τους δημιουργούς της σειράς, από διάσημους φανς της σειράς ή από τα γυρίσματα.

Γενικά πρόκειται για μια προσεγμένη παραγωγή που αν και θέλει να συμπεριλάβει πολλά πράγματα, τελικά εστιάζει ακριβώς εκεί που πρέπει, στους έξι και τη νοσταλγία που δημιουργείται όταν η παρέα ξαναστήνεται στον καναπέ.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χρόνια που έπαιζαν τα «Friends» και όλη την επακόλουθη προσοχή που έλαβε από τότε η σειρά, ίσως να θεωρείται ότι δεν έχει μείνει τίποτα για να μάθει κανείς για το σόου και το καστ του.

Και όμως στο reunion μάθαμε πέντε νέα πράγματα, αν και το πραγματικά μεγάλο μυστήριο παραμένει. Τι δουλειά κάνει ο Τσάντλερ Μπινκγκ;

 1. Μάθαμε από πού προέρχεται η χημεία του Ρος και της Ρέιτσελ

Όταν το καστ ρωτήθηκε αν υπήρξαν ποτέ ερωτικά ειδύλλια μεταξύ τους, οι Άνιστον και Σουίμερ δήλωσαν ότι υπήρχαν κάποια συναισθήματα μεταξύ τους στις πρώτες σεζόν. «Ήμουν τσιμπημένος με την Τζεν», είπε ο Σουίμερ. «Ήταν αμοιβαίο», είπε η Άνιστον. Αλλά κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονικής περιόδου, ο ένας ή και οι δύο ήταν σε σχέση με αποτέλεσμα να μην αποκαλύψουν τα συναισθήματά τους.

«Θυμάμαι να λέω μια φορά στον Ντέιβιντ, ‘’θα ​​είναι τόσο χάλια αν  η πρώτη φορά που εσύ και εγώ θα φιλήσουμε θα είναι στην εθνική τηλεόραση΄΄», είπε η Άνιστον.

Οι δύο δεν πέρασαν όμως ποτέ αυτό το όριο στην πραγματική ζωή διοχετεύοντας την ένταση της χημείας τους στον Ρος και την Ρέιτσελ.  «Διοχετεύσαμε όλη τη λατρεία και την αγάπη μας για τον άλλον στους Ρος και Ρέιτσελ», δήλωσε η Άνιστον, με τους υπόλοιπους να υποστηρίζουν ότι ένα ειδύλλιο εκτός οθόνης θα είχε καταστρέψει το ειδύλλιο στην οθόνη, καθώς και τη δυναμική της ομάδα τους. «Χαίρομαι που δεν το κάνατε», τους είπε η Κοξ.

2. Πότε οι δημιουργοί άκουσαν περισσότερο το κοινό αλλάζοντας το σενάριο

Η Μόνικα και ο Τσάντλερ στο αρχικό σενάριο δεν προβλεπόταν να είναι ζευγάρι, ωστόσο, η αντίδραση του κοινού που ξετρελάθηκε βλέποντάς τους μαζί έκρουσε ένα καμπανάκι στους δημιουργούς ότι ενδεχομένως είχαν χτυπήσει φλέβα.

Όπως αποκάλυψε ο συνδημιουργός των «Friends» Ντέιβιντ Κρέιν, η αρχική πρόθεση των δημιουργών ήταν οι δύο χαρακτήρες να περάσουν μαζί ένα βράδυ ώστε να μπορούσαν εκμεταλλευτούν την αδέξια δυναμική που θα δημιουργούσε η εξέλιξη.

Αυτό άλλαξε αφού είδαν τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το κοινό όταν η Μόνικα ξεπήδησε από τα σεντόνια στο κρεβάτι με τον Τσάντλερ. «Τρελάθηκαν», είπε ο Κέβιν  Μπράιτ, εκτελεστικός παραγωγός της σειράς.

Αυτή η αντίδραση έδωσε το έναυσμα στους συγγραφείς να επανεξετάσουν το σενάριο και να εμβαθύνουν τη σχέση μεταξύ Μόνικα και Τσάντλερ, ξεκινώντας με την κρυφή σχέση.

«Ακόμα δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο μακριά θα φτάσει», είπε η συν-δημιουργός Μάρτα Κάουφμαν.

3. Ποιο αλάνι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αγαπάει το «Smelly Cat»

Ο λόγος για τη Lady Gaga που έσκασε μύτη ντυμένη αλά Φοίβη Μπουφέ για να τη συνοδεύσει στους ρυθμούς του «Smelly Cat»- και σίγουρα όχι με τους ακατάλληλους τόνους της Φοίβη Μπουφέ.

Η λίστα των μουσικών που την αγαπούν είναι μεγάλη (Τζάστιν Μπίμπερ, Τσάρλι Πουθ, Κόλμπι Κέλατ, Τέιλορ Σουίφτ) και τώρα μπορούμε να προσθέσουμε την Lady Gaga.

 «Μπορώ να πω κάτι;» η Lady Gaga ρώτησε την  Κούντροου. «Σε ευχαριστώ πολύ που ήσουν εκείνο το άτομα για όλους μας στους Friends  που ήταν - δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος να το πει κανείς - ο διαφορετικός, ή αυτός που ήταν πραγματικά ο εαυτός τους», της είπε.

4. Ποια συνεργασία ήταν η πιο δύσκολη

Αν και ο Σουίμερ αγαπάει τα ζώα, όπως αποκάλυψε, δεν του άρεσε η συνεργασία με τους δύο πίθηκους καπουτσίνους που εναλλάσσονταν στο ρόλο του Marcel στην εκπομπή. Κατέστρεφαν τις λήψεις χάνοντας τα σημάδια τους, και ήταν γενικά δυσάρεστο να βρίσκεσαι τριγύρω.

Σύμφωνα με τον Σουίμερ, που συχνά είχε  τα πλάσματα στον ώμο του, ο εκπαιδευτής τους τα τάιζε προνύμφες, μερικές από τις οποίες κατέληγαν στα ρούχα του ή στα μαλλιά του.

5. Πότε θα γυριστεί το πραγματικά επόμενο επεισόδιο της σειράς

Ποτέ είναι σύντομη απάντηση. Το καστ ξεκαθάρισε με εμφατικό τρόπο ότι δεν θα τους ξαναδούμε στη μικρή οθόνη ως «Friends». Καμία συνέχεια της σειράς δεν είναι στα σκαριά, καμία επανεκκίνηση και καμία επανασύνδεση. Ό, τι είδαμε, είδαμε κοινώς.

Η Κοξ σημείωσε ότι το reunion ήταν η «τελευταία φορά» που το καστ συγκεντρώνεται για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη σειρά. «Δεν πρόκειται να το κάνουμε ξανά σε 15 χρόνια», είπε.

Αν και ορισμένα μέλη του καστ φλέρταραν με την ιδέα μιας συνέχειας στο παρελθόν, αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει. Οι δημιουργοί Κάουφμαν και Κρέιν ολοκλήρωσαν την ιστορία κάθε χαρακτήρα «πολύ ωραία», είπε η Κούντροου. «Θα έπρεπε να ξεδιπλώσουν όλα αυτά τα καλά πράγματα για να υπάρξουν περισσότερες ιστορίες και δεν θέλω να ξετυλιχτεί το χαρούμενο τέλος κάποιου».  

* Στην Ελλάδα το «Friends: The Reunion» είναι διαθέσιμο On Demand στο Vodafone TV. Θα προβληθεί επίσης από την τηλεοπτική οθόνη του Star την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 23:15. 

Με πληροφορίες από NYT