Vanessa Bryant εναντίων Nike

vanessa-bryant-enantion-nike
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η Vanessa Bryant κατηγόρησε τη Nike για την κυκλοφορία ενός παπουτσιού που τιμά την κόρη της, Gianna, η οποία πέθανε σε συντριβή με ελικόπτερο μαζί με τον πατέρα της, τον θρύλου του μπάσκετ, Kobe Bryant, και άλλα επτά άτομα τον χρόνο που μας πέρασε.

Η 39χρονη Bryant, μοιράστηκε μια φωτογραφία, στο Instagram ενός ατόμου που κρατούσε τα υποτιθέμενα παπούτσια, τα οποία ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν εγκριθεί για κατασκευή ή πώληση.

Σε δήλωσή της είπε ότι τα σχέδια για το παπούτσι είχαν αναβληθεί επειδή δεν ανανεώθηκε η 18χρονη συμφωνία του συζύγου της με τη Nike, τον Απρίλιο που μας πέρασε.

«Αυτό είναι ένα παπούτσι στο οποίο δούλευα προς τιμήν της κόρης μου, Gianna», έγραψε η Bryant. «Το παπούτσι θα λεγόταν MAMBACITA με το μοναδικό ασπρόμαυρο χρώμα των παπουτσιών του μπαμπά της.»

Η Bryant είπε ότι η ίδια επέλεξε τις λεπτομέρειες του παπουτσιού, χρησιμοποιώντας τα χρώματα από τη φόρμα της κόρης της και του αριθμού της φανέλας της, μεταξύ άλλων σχεδιαστικών επιλογών, όπως το σχέδιο πεταλούδας, φτερών και φωτοστέφανου στο εσωτερικό του παπουτσιού. Τόσο το όνομα του Kobe όσο και της Gianna βρίσκονται στο πίσω μέρος του παπουτσιού.

Είπε επίσης ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ωφελούσαν το Ίδρυμα Αθλητισμού Mamba & Mambacita, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που πήρε το όνομά του στη μνήμη της κόρης της και του θρύλου του NBA. Τέλος, η Bryant έγραψε στο ποστ της ότι καμία από τις κόρες της, Natalia, Bianka και Capri, δεν έλαβαν κάποιο ζευγάρι παπούτσια από τη Nike.