Ο Πρίγκιπας Harry και η Δούκισσα Meghan καλωσορίζουν το 2ο παιδί τους

o-prigkipas-harry-kai-i-doukissa-meghan-kalosorizoun-to-2o-paidi-tous-doukissa-meghan-kalosorizoun-to-2o-paidi-tous
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ο πρίγκιπας Harry και η Δούκισσα του Sussex, Meghan, έγιναν γονείς για 2η φορά.

Σύμφωνα με δήλωση του γραφείου Τύπου του ζευγαριού, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, η Meghan γέννησε το 2ο παιδί τους. Το όνομα του μωρού είναι Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor και το πήρε από τη γιαγιά και τη μητέρα του Harry.

«Στις 4 Ιουνίου, είχαμε την ευλογία να καλωσορίσουμε την άφιξη της κόρης μας, Lili», δήλωσαν ο Harry και η Meghan στην ιστοσελίδα του οργανισμού Archewell. Σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας και την υποστήριξη για αυτή την πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένειά μας».

Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στο σπίτι τους, ανέφερε η δήλωση του γραφείουΤύπου του ζευγαριού.

«Η Lili πήρε το όνομά της από τη γιαγιά της, την Αυτού Μεγαλειότητα ΤΗ Βασίλισσα, της οποίας το οικογενειακό ψευδώνυμο είναι Lilibet. Το μεσαίο της όνομα είναι Diana και επιλέχθηκε για να τιμήσει την αγαπημένη της γιαγιά, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας», ανέφερε η δήλωση.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Harry και τη Meghan.

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τα χαρμόσυνα νέα της άφιξης του μωρού Lili. Συγχαρητήρια στον Harry, την Meghan και τον Archie», έγραψε στο Twitter ο αδερφός του Harry, ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του, η Δούκισσα Kate.

Η Meghan γέννησε το δεύτερο παιδί του ζευγαριού στην Καλιφόρνια, στο Santa Barbara Cottage Hospital, καθιστώντας το νεογέννητο το πρώτο «βασιλικό μωρό» που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πρώτο εγγόνι της βασίλισσας που γεννήθηκε εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Harry και η Meghan μετακόμισαν στην Καλιφόρνια πέρυσι, αφού παραιτήθηκαν από τους ρόλους τους ως ανώτερα εργατικά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.