Η Anne Hathaway, η Meryl Streep και το καστ του «The Devil Wears Prada» σε reunion

i-anne-hathaway-eixe-tin-upostiriksi-tis-meryl-streep-otan-klithike-na-ermineusei-ton-rolo-tis-sto-the-devil-wears-prada
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η αγαπημένη ταινία πλησιάζει στην 15η επέτειό της και το Entertainment Weekly συγκέντρωσε το καστ για να πει μια ιστορία σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε η κλασική κωμωδία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, το καστ θυμήθηκε πώς το στούντιο ήθελε πραγματικά τη Rachel McAdams να παίξει τον χαρακτήρα της Hathaway, αλλά μια κλήση από την Streep άλλαξε τη γνώμη τους. Σύμφωνα με τον Frankel, το Fox 2000 ήθελε μια καθιερωμένη ηθοποιό και η McAdams ήταν η πρώτη τους επιλογή λόγω της επιτυχίας της στο «The Notebook» και το «Mean Girls» εκείνη την εποχή.

Η Meryl Streep ήταν πρόθυμη να κάνει την ταινία και είπε "επιτρέψτε μου να τη συναντήσω", θυμάται ο σκηνοθέτης David Frankel . Το «Brokeback Mountain»  επρόκειτο να βγει εκείνη την περίοδο, στο οποίο η Anne είχε έναν υπέροχο, μικρό ρόλο. Όταν η Meryl παρακολούθησε αυτή τη σκηνή από την ταινία, συναντήθηκε μαζί της και κάλεσε τον Tom Rothman στο Fox όπου του είπε: «Ναι, αυτό το κορίτσι είναι υπέροχο και νομίζω ότι θα συνεργαστούμε καλά ». 

Ο κατάλογος με τις άλλες υποψήφιες ηθοποιούς ήταν οι Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson και Kirsten Dunst. Όμως στο τέλος, η σύνδεση της Hathaway με το σενάριο ήταν αρκετή για να γίνει η ηθοποιός που θα έπαιρνε τον ρόλο.

«Μου μίλησε. Με έκανε να την νιώσω», θυμάται η Hathaway. «Η συζήτηση μαζί της αφορούσε ένα θέμα που παίρνω πολύ σοβαρά, αλλά με έναν τόσο υπέροχα χαρούμενο και ελαφρύ τρόπο».

«Περίμενα υπομονετικά μέχρι να έρθει η σειρά μου και έτσι έλαβα το τηλεφώνημα», πρόσθεσε. «Ήταν το πιο εύκολο ναι στον κόσμο. Θυμάμαι τη στιγμή που ανακάλυψα ότι πήρα το ρόλο, έτρεχα ουρλιάζοντας στο διαμέρισμά μου. Ήμουν με μια παρέα φίλων εκείνη τη στιγμή και πήδηξα στο σαλόνι φωνάζοντας: «Θα είμαι στο The Devil Wears Prada !»