Η Disney απέρριψε συνεργασία με τον Michael Jackson στην «Παναγία των Παρισίων»

o-alan-menken-isxurizetai-oti-i-disney-aperripse-sunergasia-me-ton-michael-Jackson-stin-panagia-ton-parision-disney-aperripse-sunergasia-me-ton-michael-Jackson-stin-panagia-ton-parision
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Μια νέα ιστορία της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1996 έφερε στην δημοσιότητα ο Alan Menken, αποκαλύπτοντας ότι ο θρυλικός Michael Jackson ήθελε να ηχογραφήσει τα τραγούδια της κλασσικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Η Παναγία των Παρισίων».

Μέχρι και σήμερα, η κλασσική ταινία της Disney παραμένει από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές της. Αν και η εταιρεία είχε πάρει πολλά ρίσκα για την ταινία, η συμμετοχή του  Michael Jackson δεν ήταν ένα από αυτά.

Η «Παναγία των Παρισίων» κυκλοφόρησε το 1996, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως περίοδος αναγέννησης για τη Disney. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Κουασιμόδος, του οποίου η φιγούρα δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα κλασσικά πρότυπα των παραμυθιών, όπως η «Μικρή Γοργόνα», δίνοντας έναν πιο σκοτεινό τόνο με πολιτική ιστορία βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1831 του Βίκτωρ Ουγκώ.

Σε μια νέα προφορική εξιστόρηση στο SlashFilm, σκηνοθέτες και ηθοποιοί συζητούν λεπτομερώς τη δημιουργία της δημοφιλούς ταινίας. Πιο συγκεκριμένα, ο θεατρικός συνθέτης Alan Menken αποκάλυψε ότι ο Michael Jackson είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για το έργο. Τα κομμάτια παλαιότερων ταινιών της Disney, όπως ο «Αλαντίν» την περίοδο εκείνη, είχαν μεγάλη επιτυχία στα charts γι’ αυτό τον λόγο και ο Jackson ήταν πρόθυμος να δοκιμάσει να ερμηνεύσει τα κομμάτια της ταινίας.

«Έλαβα ένα τηλεφώνημα από το πουθενά από τον βοηθό του Michael, όταν ο Michael βρισκόταν στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Menken στο SlashFilm. «Εκείνη την περίοδο έπρεπε να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς σχετικά με ακατάλληλη συμπεριφορά σε ανήλικα παιδιά και τον χωρισμό του με τη Lisa Marie Presley. Μέσα από τη συζήτηση ήταν προφανές ότι αγαπούσε πολύ τη Disney, γι' αυτό ανέφερα τον  Κουασιμόδο. Έτσι είπε ότι θα έρθει στο στούντιο μου να παρακολουθήσει την ταινία και να μιλήσουμε γι’ αυτήν.»

Ο Menken του έδειξε 3 τραγούδια: το «Out There», που ερμηνεύει ο Κουασιμόδος, το «God Help the Outcasts», που ερμηνεύει η Εσμεράλντα και το «Someday» που παίζεται στους τίτλους τέλους της ταινίας. Αν και στον Jackson άρεσαν τα κομμάτια, η Disney αρνήθηκε τη συνεργασία μαζί του.

Σύμφωνα με τον Menken, ο ρόλος του Κουασιμόδου θα ταίριαζε απόλυτα στον Jackson κυρίως λόγω της σχέσης του με τον πατέρα του και την οικογένειά του. Στο βιβλίο «Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson», ο σεναριογράφος Tom Hedley υπενθύμισε ότι ο Jackson ήταν μεγάλος θαυμαστής της ταινίας του 1939 και έδειξε ενδιαφέρον να παίξει τον Κουασιμόδο σε πιθανό remake του έργου, χρόνια πριν η Disney δημιουργήσει την έκδοση των κινουμένων σχεδίων.