Samuel L. Jackson, Elaine May και Liv Ullmann θα λάβουν τιμητικά βραβεία Όσκαρ το 2022

samuel-l-Jackson-danny-glover-tha-laboun-timitika-brabeia-sta-oskar-tou-2022
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Οι Samuel L. Jackson, Elaine May και Liv Ullmann θα λάβουν Τιμητικά Όσκαρ, ενώ ο Danny Glover θα πάρει το βραβείο Jean Hersholt Humanitarian Award.

Την ερχόμενη χρονιά θα έρθουν σημαντικά πράγματα για τους Samuel L. Jackson , Danny Glover, Elaine May και Liv Ullmann!

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών θα απονέμει στους ηθοποιούς τιμητικά αγαλματίδια Όσκαρ στα 12α Βραβεία Κυβερνήσεων τον Ιανουάριο του 2022. Ο 72χρονος Jackson, η 89χρονη May και ο 82χρονος Ullmann θα λάβουν τιμητικά Όσκαρ, ενώ ο Glover θα τιμηθεί με το Ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt.

Το Τιμητικό Βραβείο/ Honorary Award, που θα λάβει το τρίο, απονέμεται για να γιορταστεί η εξαιρετική διάκριση τους, τα επιτεύγματα της καριέρας τους, η εξαιρετική συνεισφορά τους στις κινηματογραφικές τέχνες και τις επιστήμες και οι εξαιρετικές υπηρεσίες τους στην Ακαδημία.

Το Ανθρωπιστικό Βραβείο επαινεί τα άτομα των οποίων το ανθρωπιστικό έργο έχει αναγνωριστεί από το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας. Κανένας από τους τιμόμενους δεν είχε λάβει προηγουμένως βραβείο Ακαδημίας, ανέφερε το Associated Press, αν και ο Jackson, η May και ο Ullmann έχουν προταθεί στο παρελθόν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τα φετινά Βραβεία Governors Awards σε τέσσερις ανθρώπους που είχαν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην κοινωνία», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ακαδημίας, David Rubin. «Ο Sam Jackson είναι ένα πολιτιστικό σύμβολο του οποίου το δυναμικό έργο αντηχεί σε όλα τα είδη και όλες τις γενιές και σε κοινό σε όλο τον κόσμο, ενώ η τολμηρή, ασυμβίβαστη προσέγγιση της Elaine May στη δημιουργία ταινιών, ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, έχει τόσο έντονο αντίκτυπο στους λάτρεις των ταινιών.»

Η τελετή απονομής των συγκεκριμένων βραβείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες, σε μια ξεχωριστή από τα υπόλοιπα βραβεία, τελετή.

Στην πραγματικότητα, τα Academy Awards θα γίνουν λίγο αργότερα απ’ ό,τι συνήθως το επόμενο έτος. Τον Μάιο, η Ακαδημία και η ABC ανακοίνωσαν ότι η τελετή του 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, ένα μήνα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία. Επιπλέον, μια σύντομη λίστα με τα Όσκαρ θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ τα Governors Awards θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιανουαρίου.