Η Helen Mirren μιλά για τη συμμετοχή της στο Fast and Furious

i-helen-mirren-mila-gia-fast-and-furious-ekana-to-kathikon-mou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η Helen Mirren είναι ενθουσιασμένη που πήρε το τιμόνι στην τελευταία ταινία του franchise «Fast and Furious».

Σε μια νέα συνέντευξη με το Forbes, η 75χρονη ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ, μίλησε για την επιστροφη της στην 9η ταινία του «Fast and Furious», «F9», και που οδήγησε ένα από τα αυτοκίνητα για πρώτη φορά, αφού έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες ως Magdalene Shaw.

«Ήθελα να οδηγήσω», είπε στο περιοδικό. «Ο λόγος που ήθελα να είμαι στις ταινίες Fast & Furious ήταν για να μπορέσω να οδηγήσω πολύ γρήγορα αυτοκίνητα στους δρόμους. Στις δύο πρώτες ταινίες δεν είχα καμία επαφή με αυτοκίνητο, οπότε έκανα το καθήκον μου, έτσι τώρα μπόρεσα και μπήκα σε αυτοκίνητο», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Mirren μίλησε επίσης για τα την ισότητα στον τρόπο που πληρώνονται οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ, κάτι που «έχει αλλάξει τόσο θεμελιωδώς ακόμη και τα τελευταία πέντε χρόνια». 

«Είναι ενδιαφέρον. Υπάρχει ένα διαφορετικό είδος προώθησης, που αφορά την αναγνώριση του γυναικείου κοινού», είπε. «Ως εκ τούτου, αυτός που ήταν υπεύθυνος για την οικονομική επιτυχία μιας ταινίας ήταν συνήθως ένας νέος άντρας ηθοποιός. Φυσικά, οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτό δεν συμβαίνει πλέον.»

Όσον αφορά τη δική της εμπειρία, η Mirren σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαπραγμάτευση των αμοιβών.

«Σίγουρα αν ήμουν σε μια ταινία όπου είχα παρόμοιο ρόλο με τον άντρα ηθοποιό και νόμιζα ότι ήμουν ίσου βεληνεκούς όσον αφορά την ικανότητα και τη φήμη και το box office, τότε σίγουρα θα ζητούσα ισοτιμία, αλλά ξέρετε υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές. Μερικές φορές, βρίσκεσαι σε μια ταινία για 15 σελίδες, αλλά αυτές οι 15 σελίδες τραβήχτηκαν όλες σε ένα δωμάτιο και θα χρειαστούν τρεις ημέρες για να γυρίσετε τις σκηνές...Δεν είναι εύκολο να δουλέψεις και προφανώς το box office είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Είναι ένα διαρκώς κυμαινόμενο πράγμα.»