Η Ακαδημία προσκαλεί 395 νέα μέλη για το 2021 με τους Robert Pattinson, Andra Day, Steven Yeun ανάμεσά τους

i-akadimia-proskalei-395-nea-meli-gia-to-2021-metaksu-allon-tous-robert-pattinson-andra-day-steven-yeun
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Motion Pictures ανακοίνωσε τους 395 καλλιτέχνες και στελέχη που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν φέτος.

Η τάξη του 2021 αποτελείται από 46% γυναίκες, 39% υποεκπροσωπούμενες εθνοτικές / φυλετικές κοινότητες και 53% διεθνείς από 49 χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τους 395 προσκεκλημένους, 89 είναι πρώην υποψήφιοι για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων 25 που είναι νικητές.

Οκτώ άτομα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν από πολλές εταιρείες και πρέπει να επιλέξουν μία  μετά την αποδοχή. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι Leslie Odom Jr («One Night in Miami»), Kaouther Ben Hania («The Man Who Sold His Skin»), Craig Brewer («Hustle & Flow»), Lee Isaac Chung («Minari»), Emerald Fennell («Promising Young Woman»), Shaka King («Judas and the Black Messiah»), Alexander Nanau («Collective «), Florian Zeller («The Father»).

Άλλα μεγάλα ονόματα μεταξύ των πρόσφατα προσκεκλημένων είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, Bob Chapek, η νικήτρια για το σενάριο του «Promising Young Woman» Emerald Fennell, οι πρωταγωνιστές του «Minari», Steven Yeun, Ye-ri Han και η πρόσφατα βραβευμένη ηθοποιός Yuh-Jung Youn.

Στην κατηγορία σκηνοθεσίας, οι νέοι προσκεκλημένοι περιλαμβάνουν τους Janicza Bravo, Nia DaCosta, Cathy Yan, Darius Marder, Michael Almereyda , Lizzie Borden, Sean Durkin και Nina Menkes.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς είναι οι Robert Pattinson («Tenet», «The Lighthouse», Andra Day («The United States vs. Billie Holiday», «Cars 3») και Steven Yeun («Minari», «Burning»).

Οι αποφάσεις για την επιλογή των μελών βασίζονται στα επαγγελματικά προσόντα, με την εκπροσώπηση και την ένταξη να παραμένουν προτεραιότητα ως μέρος του Academy Aperture 2025.

Τον Μάιο, η AMPAS ανακοίνωσε ότι, σε μια προσπάθεια να καταστεί δυνατή η σταθερή ανάπτυξη και υποστήριξη για όλα τα μέλη, ο οργανισμός μειώνει τον αριθμό των προσκεκλημένων στο περίπου 50%, σε σχέση με τα τελευταία έτη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας ψήφισε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον καθορισμό των ιδιοτήτων που πρέπει να έχουν τα μέλη.