«We the People»: το νέο μιούζικαλ των Obama στο Netflix

we-the-people-neo-miouzikal-me-polles-summetoxes-kallitexnon
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Το «We the People» το νέο μιούζικαλ του Netflix συνδυάζει μουσική και κινούμενα σχέδια ως μεθόδο για να μεταδώσει τα μηνύματά του σε ενήλικες και παιδιά.

Καθένα από τα 10 επεισόδια της σειράς που δημιούργησε ο Chris Nee και έχει ως εκτελεστικούς παραγωγούς τον Barack και τη Michelle Obama σε λιγότερο από πέντε λεπτά, καταφέρνει να καλύψει τα πάντα, από το εκλογικό σύστημα και τους φόρους έως την Federal vs State Power. Κάθε ένα επεισόδιο διαθέτει επίσης ένα πρωτότυπο τραγούδι και νέα μουσική από τους HER, Janelle Monáe, Brandi Carlile, Lin-Manuel Miranda , Adam Lambert , Cordae, Bebe Rexha, KYLE και την Andra Day.

Τα τραγούδια αποτελούν μια παρότρυνση για δράση, επιτρέποντας στο κοινό να συνδεθεί μέσω της δύναμης της μουσικής, μεταφέροντας μηνύματα. Κάθε επεισόδιο έχει τον δικό του μοναδικό ήχο και μουσική σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη καθώς διηγείται την ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, η βραβευμένη με Grammy και Όσκαρ HER ανοίγει τη σειρά με το «Change», που αποτυπώνει ποιητικά τα δικαιώματα και τη δύναμη που έχει ένα άτομο στο να κάνει τη διαφορά. «Μπορώ να κάνω τη διαφορά αν δεν ξέρω καν πώς;», αναρωτιέται αν μπορεί να ακουστεί η φωνή της. Σε μια μεταγενέστερη γραμμή, ενθαρρύνει τον ακροατή να ψηφίσει γιατί ένα άτομο μπορεί πράγματι να κάνει τη διαφορά.

Μέσω του «All Rise», η υποψήφια για Όσκαρ Andra Day παραδίδει μια ιστορία που αφορά τις βασικές δικαστικές υποθέσεις που σηματοδοτούν την αμερικανική ιστορία. Το «All Rise», είναι τόσο ένας ύμνος, όσο ένα πνευματικό τραγούδι, που μιλά για την κοινωνική δικαιοσύνη με ένα πιασάρικο ρυθμό.

Άλλο παράδειγμα είναι αυτό της Bebe Rexha με το «American Citizen», το οποίο με έναν pop ρυθμό μιλάει για το πώς ο καθένας από τη στιγμή που γεννιέται είναι «Αμερικανός πολίτης».

Αυτό το επεισόδιο είναι γεμάτο από οπτικές απολαύσεις που δείχνουν πώς η χώρα είναι χτισμένη από ένα έθνος μεταναστών.