H Jodie Foster λαμβάνει τιμητικό βραβείο Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες

h-Jodie-foster-lambanei-timitiko-brabeio-xrusou-foinika-sto-festibal-kannon-me-ti-suzugo-tis-alexandra-hedison-sto-pleuro-tis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Jodie Foster, ως επίτιμη προσκεκλημένη της εναρκτήριας τελετής, έλαβε φέτος το τιμητικό βραβείο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 17 του ίδιου μήνα.

Η Jodie Foster έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό της στο πλευρό της.

Η 58χρονη ηθοποιός, η οποία έχει τιμηθεί με δυο Όσκαρ, έλαβε το τιμητικό βραβείο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών την Πέμπτη, και το γιόρτασε με τη σύζυγό της, Alexandra Hedison, στο πλευρό της. 

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Pierre Lescure: «Η Jodie Foster μας προσφέρει ένα πολύ ωραίο δώρο ερχόμενη να γιορτάσουμε την επιστροφή του Φεστιβάλ. Η αίγλη της είναι ασυναγώνιστη, καθώς ενσαρκώνει τη νεωτερικότητα, την ευφυΐα της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας».

Το ζευγάρι, το οποίο παντρεύτηκε το 2014 ένα χρόνο μετά τη γνωριμία του, σπάνια κάνει κοινές εμφανίσεις και προτιμά να ακολουθεί μια πιο ήσυχη ζωή έξω από τα φώτα της δημοσιότητας. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση που έκαναν μαζί ήταν νωρίτερα φέτος, όταν η Foster κέρδισε βραβείο Golden Globe.