Πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας της Diana με την Kristen Stewart στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

h-biografiki-tainia-tis-prigkipissas-diana-me-tin-kristen-stewart-tha-kanei-premiera-sto-festibal-kinimatografou-tis-benetias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η ταινία «Spencer», το πολυαναμενόμενο δράμα του Pablo Larraín με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart ως Lady Diana, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Γραμμένο από τον δημιουργό των «Peaky Blinders», Steven Knight, η ταινία επικεντρώνεται σε ένα σαββατοκύριακο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η Diana αποφάσισε να χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο εν μέσω φημών για πιθανό χωρισμό. Η τότε πριγκίπισσα περνούσε τις διακοπές των Χριστουγέννων με τη βασιλική οικογένεια στο κτήμα Sandringham στο Norfolk, όταν αποφάσισε να δώσει τέλος στον γάμο της με τον πρίγκιπα.

Η Kristen Stewartπρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με τον Jack Farthing που παίζει τον ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τον υποψήφιο για BAFTA Timothy Spall («Mr. Turner»), την υποψήφια για το βραβείο Ακαδημίας Sally Hawkins («The Shape of Water») και τον Sean Harris («Mission: Impossible – Fallout»). Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορλησει το 2022 για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο του θανάτου της Diana.

Οι Neon και Topic Studios έχουν αποκτήσει από κοινού τα δικαιώματα των ΗΠΑ για την ταινία από τον Ιούνιο του 2020, η οποία αναμένεται να είναι υποψήφια για Όσκαρ. Η τελευταία ταινία του Larrain «Jackie», έδωσε στη Natalie Portman την υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία του ρόλου της Jackie Kennedy Onassis, την περίοδο μετά τη δολοφονία του JFK.

Ο κατάλογος των ταινιών υψηλού προφίλ που έχουν τεθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία περιλαμβάνουν το «Dune», την επική ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve με πρωταγωνιστές τον Timothée Chalamet και την Zendaya.

Ωστόσο, ενώ η Βενετία φτιάχνει ένα έναστρο lineup, η συνεχιζόμενη πανδημία και η αύξηση των παραλλαγών του ιού ρίχνει μια σκιά στο φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.