Ο Dan Auerbach των Black Keys θα σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ του Dr. John

o-dan-auerbach-tha-skinothetisei-to-ntokimanter-tou-dr-John
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο Dan Auerbach, o τραγουδιστής των Black Keys αναμένεται να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με ένα ντοκιμαντέρ για τον μουσικό από τη Νέα Ορλεάνη, Dr. John.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το ντοκιμαντέρ, το βέβαιο είναι πως θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τη RadicalMedia.

Σε δήλωσή του ο γνωστός κιθαρίστας και τραγουδιστής εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Dr. John, λέγοντας ότι «ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα και ένα λαμπρό παράδειγμα».

«Από τη μυστηριώδη περσόνα του, τον Dr. John, έως τον πραγματικό, ταπεινό εαυτό του, τον Rebennack, ο ποιητής του δρόμου, ο οικογενειάρχης, ο εθισμένος σε ουσίες, ο νικητής βραβείων Grammy και όλα όσα ήταν μεταξύ αυτών, αυτό το ντοκιμαντέρ θα τον συστήσει στον κόσμο με έναν τρόπο που δεν τον έχει ξαναδεί. Εξακολουθώ να μαθαίνω πτυχές του που δεν ήξερα ποτέ και ελπίζω ότι η ταινία θα δώσει φως σε πτυχές της ιστορίας της ζωής του», δήλωσε.

Ο Dan Auerbach ήταν παραγωγός του άλμπουμ του Dr. John, «Locked Down», του 2012 το οποίο του προσέφερε το βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερου Μπλουζ Άλμπουμ, αλλά και έδωσε Grammy Παραγωγής στον Auerbach. Το άλμπουμ αποτελεί την προτελευταία κυκλοφορία του Dr. John και το τελευταίο με πρωτότυπο υλικό, καθώς πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 77 ετών, επτά χρόνια αργότερα.

Το κανονικό όνομα του Dr. John είναι Malcolm John Rebennack. Γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1941 και μεγάλωσε στο Third Ward της πόλης. Εκεί, ανακάλυψε τους τζαζ καλλιτέχνες στο δισκοπωλείο του πατέρα του και έμαθε μελωδίες από τη μεγάλη οικογένειά του. Αν και δεν είχε κατάλληλη μουσική παιδεία, o Dr. John είχε μεγάλη πρόσβαση σε στούντιο ηχογράφησης λόγω των επαφών του πατέρα του στην τοπική μουσική σκηνή.

Στην εφηβική του ηλικία έπαιζε κιθάρα με συγκροτήματα, αλλά το 1960 πυροβολήθηκε στο δάχτυλο και άρχισε να παίζει πιάνο, όπως το είδωλο και μέντοράς του Professor Longhai. Ήταν μέλος του διάσημου συγκροτήματος Wrecking Crew, και έχει ηχογραφήσει με τους Rolling Stones, Van Morrison, Sonny & Cher, και Frank Zappa.

ΠΗΓΗ: www.amna.gr