Η Jessica Alba για τη σχέση με την κόρη της και τις συμβουλές ψυχολόγου που έχουν δεχτεί

i-Jessica-alba-milaei-anoixta-gia-ti-sxesi-tis-me-tin-kori-tis-kai-tis-sumboules-psuxologou-pou-exoun-dextei
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Jessica Alba εξομολογήθηκε ότι άρχισε να κάνει θεραπεία μητέρας-κόρης με την μεγάλη της κόρη Honor όταν ήταν 11 ετών, ώστε να αποφύγουν τα προβλήματα στην επικοινωνία τους.

Σε ένα νέο επεισόδιο της σειράς Instagram της Katherine Schwarzenegger Pratt, «Before, During & After Baby», η Alba μιλάει ανοιχτά για την επικοινωνία της με τα 3 παιδιά της και τον τρόπο που το καθένα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ανάλογα με την προσωπικότητά του. Η ιδρυτής της Honest Company έχει με τον Cash Warren δύο κόρες, την 13 ετών, Honor, την 9μιση ετών Haven και τον μικρότερο γιο τους Hayes ο οποίος είναι 3μιση ετών.

«Ο τροπος που μεγάλωσα ή το είδος της δυναμικής τού πώς αντιμετωπίζονταν τα παιδιά όταν εγώ μεγάλωνα, ήταν ότι τα παιδιά μιλούν όταν τους δίνεται η δυνατότητα… Όποτε υπάρχει μια οικογενειακή συγκέντρωση, απλά τα αφήνω να εκφραστούν», λέει η Alba.

«Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος γονικής μέριμνας αφορά στο ότι τα παιδιά θέλουν να τα βλέπουν και να ακούγονται ως άτομα μεμονωμένα, μόλις αρχίσουν να έχουν οποιοδήποτε είδος συνείδησης ή σκέψεων ή απόψεων. Ξεκινά νωρίς», συνεχίζει η μαμά των τριών. «Ακολουθώ αυτή την προσέγγιση για να βεβαιωθώ ότι κατανοούν τα όρια και τον σεβασμό, αλλά προσπαθώ να τα δω ξεχωριστά το ένα από το άλλο και να τα γνωρίσω καλύτερα».

Η Alba αποκαλύπτει επίσης ότι άρχισε να παρακολουθεί θεραπεία μητέρας-κόρης με το μεγαλύτερο παιδί της πριν από δύο χρόνια για να δουλέψει τα εμπόδια στην επικοινωνία τους.

«Τη 13χρονη κόρη μου αγωνίζομαι να μην την αντιμετωπίζω σαν μικρό παιδί - θέλω να τα αντιμετωπίζω σαν μωρά. Θέλω να τα κακομαθαίνω. Ακόμα η τάση μου είναι όπως όλοι οι γονείς να τα βλέπω μικρά», λέει η ηθοποιός. «Άρχισα να κάνω θεραπεία μαζί της, νομίζω όταν ήταν 11 ετών. Ένιωσα ότι η σχέση μου υπέφερε πραγματικά με τους γονείς μου επειδή δεν ήξεραν πώς να επικοινωνήσουν μαζί μου και πώς έπρεπε να είναι γονείς. Δεν ήθελα λοιπόν αυτό και για την Honor, οπότε κάναμε θεραπεία μαζί.»