O Mike Mitchell, του Braveheart και του Gladiator νεκρός στα 65 του

o-mike-mitchell-tou-braveheart-kai-tou-gladiator-nekros-sta-65-tou
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο bodybuilder- ηθοποιός πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο σκάφος του στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Mike Mitchell, που κέρδισε φήμη με ρόλους σε ταινίες όπως το «Braveheart» και το «Gladiator», πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

Την Παρασκευή, ένας εκπρόσωπος του Mitchell είπε στην TMZ ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ βρισκόταν στο σκάφος του στην Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές, ο Mitchell ζούσε στο σκάφος με τη σύζυγό του, Ντένις.

«Ήταν πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε ... Ο ξαφνικός θάνατος ενός διεθνούς φήμης ηθοποιού, ενός έντιμου ατόμου, ενός πραγματικού ηθοποιού, ενός αληθινού φίλου, του αγαπητού μου φίλου… », δήλωσε ο εκπρόσωπός του στον Τύπο. «Είχα πάντα την τιμή να είμαι ο manager του».

«... Το να γνωρίσει και να κερδίσει κανείς τη φιλία του είναι ανεκτίμητο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 

Ο Mitchell ξεκίνησε για πρώτη φορά την καριέρα του ως bodybuilder, όπου απέσπασε πολλούς τίτλους και βραβεία. Κέρδισε τον τίτλο Mr. Universe πριν από πολλά World Fitness Ομοσπονδιακά Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και πέντε Masters Mr. World τίτλους..

Ο ηθοποιός διαγωνίστηκε επίσης και για τον τίτλο του ισχυρότερου άνδρα της Βρετανίας και το 2010 έλαβε το βραβείο Living Legend της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Ο Mitchell αργότερα πρωταγωνίστησε σε διάφορους ρόλους ταινιών, όπως το «Braveheart» το 1995, το «Gladiator» το 2000, καθώς και τα «Apocalypse Z», «City of Hell» και «Skyfall».