John Cena: «Ο εκφοβισμός με οδήγησε σ' αυτό που είμαι σήμερα»

John-cena-o-ekfobismos-me-odigise-s-auto-pou-eimai-simera
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο John Cena, ο Αμερικάνος παλαιστής είναι γνωστός για τη δύναμη του και την ισχυρή του προσωπικότητα, ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει βιώσει τον εκφοβισμό, και στην εμπειρία του αυτή αποδίδει αυτό που είναι σήμερα.

Όπως εξομολογείται ο John Cena  στο People: «Το πάθος μου για να γίνω δυνατός ήταν πέρα από την ανάγκη της αυτοάμυνας. Συχνά έμπλεκα σε καυγάδες γιατί ήμουν διαφορετικός στον τρόπο που ντυνόμουν και εκφραζόμουν».
 
«Στην εφηβεία μου, μια ηλικία που δημιουργούνται κοινωνικές ομάδες, εγώ δεν μπορούσα να ενταχθώ σε καμία. Έτσι στα 13 μου χρόνια, κουράστηκα να μπλέκω σε καυγάδες και ζήτησα από τον πατέρα μου να μου αγοράσει ένα σετ με βάρη. Από τότε ξεκίνησα να γυμνάζομαι και δεν έχω σταματήσει από τότε. Όλο αυτό με την αύξηση της σωματικής δύναμης νομίζω κράτησε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των 30 μου χρόνων. Και τώρα αναζητώ περισσότερα στο κομμάτι της ευεξίας, η οποία ελπίζω να με βοηθήσει ώστε να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση τα επόμενα, 30, 40, 50 χρόνια της ζωής μου». 
 
Το πάθος του Cena για τη γυμναστική ενδυνάμωσης τον οδήγησε στο να αποκτήσει πτυχίο στην επιστήμη της άσκησης και της κινησιολογίας από το Springfield College στο Western Mass.
 
«Παλιά ήθελα να είμαι όσο πιο δυνατός μπορούσα, και αυτό σήμαινε για μένα ότι ήμουν πιο δυνατός από ποτέ στη ζωή μου. Τώρα, απλά θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι. Επομένως, δεν είναι ότι δεν προσπαθώ και δεν πιέζω τον εαυτό μου όσον αφορά τη δύναμη, αλλά ψάχνω επίσης κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια… Πολλά από τα πράγματα που θα έκανα νεότερος, όταν ένιωθα άτρωτος και ανίκητος, δεν ήταν απαραίτητα και τα πιο σωστά για να με οδηγήσουν προς τα εμπρός στη ζωή μου», παραδέχεται. 
 
Ο Cena στη συνέχεια τόνισε τη σημασία που πρέπει να δίνουμε στη σωστή διατροφή, την ευκαμψία και ότι το να φτάνει το σώμα συνέχεια στα όριά του δεν του κάνει καλό. «Δεν θέλω απλώς να προπονούμε σήμερα, θέλω να μπορώ να κάνω προπόνηση και μετά από τέσσερα χρόνια. Άρα η προοπτική πρέπει να αλλάξει... Δεν είμαι τόσο δυνατός όσο ήμουν παλιά, αλλά είναι διασκεδαστικό να αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω πράγματα.»

ΠΗΓΗ: www.amna.gr