Η νέα ταινία της Penélope Cruz «Parallel Mothers» στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης

anthoula-kazazi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Το «Parallel Mothers», με πρωταγωνίστρια την Penélope Cruz και σε σκηνοθεσία Pedro Almodovar, είναι «μια συγκινητική και ζοφερή εξερεύνηση μυστικών και κρυφών ιστοριών», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, Eugene Hernandez.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης θα κλείσει με μια νέα ταινία με πρωταγωνίστρια την Penélope Cruz.

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Pedro Almodovar («Volver»), το «σιωπηλό σύγχρονο μελόδραμα» βλέπει «δύο γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, να βρίσκονται άρρηκτα συνδεδεμένες με τον σύντομο χρόνο τους στο μαιευτήριο».

«Οι συνθήκες που τους οδήγησαν στο νοσοκομείο της Μαδρίτης είναι εντελώς διαφορετικές και υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό, που κρύβεται πίσω από τον αληθινό δεσμό που συνδέει αυτές τις δύο γυναίκες».

Η σύνοψη περιγράφει τον χαρακτήρα της Janis, που υποδύεται η 47χρονη Cruz, ως «ένας μοναδικά πολύπλοκο, ελαττωματικό, αλλά τελικά δελεαστικό χαρακτήρας, ο οποίος βρίσκεται σε μια ηθικά και συναισθηματικά αντικρουόμενη κατάσταση».

Ο 71χρονος Almodovar  αποκαλεί την ένταξη της ταινίας του στο NYFF «προνόμιο και τιμή» σε δήλωσή του, λέγοντας ότι το φεστιβάλ «έγινε το δεύτερο σπίτι του, μετά από τρεις δεκαετίες προβολής ταινιών του.

Ο διευθυντής του NYFF Eugene Hernandez περιγράφει το «Parallel Mothers» σε δήλωσή του ως «μια συγκινητική και ζοφερή εξερεύνηση μυστικών και κρυφών ιστοριών - που μερικές φορές βρίσκονται σε οικογένειες και συχνά θάβονται από κοινωνίες - και πώς αυτοί οι σκελετοί μπορούν να διαμορφώσουν την πορεία της ατομικής ζωής και ολόκληρων πολιτισμών»... Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Pedro πίσω στο NYFF για να ολοκληρώσει αυτή την 59η έκδοση!».