Η Gigi Hadid είναι έτοιμη να παίξει με τους δικούς της κανόνες

milanitaly-september22gigihadidwalkstherunway
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Στα 26 της, η Gigi Hadid δεν έχει σταματήσει ποτέ να παίζει τον ρόλο του σούπερ μοντέλου. Αλλά με ένα νέο μωρό, πλέον έχει νέες προτεραιότητες, μια νέα οπτική για τη ψυχική της υγεία και έτσι βάζει τους δικούς της όρους στη δουλειά της.

Όπως αναφέρει η ίδια στην πρόσφατη συνέντευξη της στο BAZAAR, ίσως μια μέρα να γράψει ένα παιδικό βιβλίο. Μια ιστορία για μια επίσκεψη στο ενυδρείο ή μια περιπέτεια στο οικογενειακό της αγρόκτημα στην κομητεία Μπακς, στην Πενσυλβάνια, ανάμεσα σε μικροσκοπικές κατσίκες, άλογα και τον κήπο με λεβάντες της μητέρας της. Φαίνεται σαν μια αληθοφανής στροφή για την Gigi Hadid, το μοντέλο και μητέρα της 10 μηνών Khai, η οποία έχει περάσει to μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας στην 32 στρεμμάτων, αγροτική ιδιοκτησία της μητέρας της. 

Στο Instagram, ακολουθεί πολλούς λογαριασμούς διακοσμητικής τέχνης τύπου Etsy, καλλιτέχνες αρτοποιούς και κάποιους κεραμικούς. 

Στη συνέντευξη, η Gigi δηλώνει ότι ασχολείται με πολλά διαφορετικά πράγματα και πως την ηρεμεί να κάθεται και να γράφει αυτά που σκέφτεται. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «Οι άνθρωποι μου έκαναν πλάκα όταν ξέσπασε ο Covid, πως εχω κάνει εξάσκηση για την καραντίνα χρόνια τώρα», γιατί όταν είχα λίγες μέρες άδεια, οδηγούσα στο αγρόκτημα από την πόλη και ήμουν μόνη μου με τον εαυτό μου στο μικρή μου καμπίνα, φτιάχνοντας μια καρέκλα με ρητίνη ή αποξηραμένα λουλούδια». Προς το παρόν όμως, η Gigi ανακαλύπτει με χαρά τη νέα της πραγματικότητα από την οπτική γωνία κάποιου άλλου, της κόρη της, που γεννήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία κοιτάζει επίμονα τα δέντρα και τα καλοκαιρινά φύλλα.

Η Gigi περιγράφει τον ρόλο της κατά τη διάρκεια των οικογενειακών δειπνών ως πρακτικό και ήπιο. Ο καθένας παίζει τον ρόλο του. «Όταν ασχολούμαι με οικογενειακά πράγματα και θέματα που αφορούν τον κόσμο, η μαμά μου με αποκαλεί εγκέφαλο και την αδερφή μου Bella καρδιά… Ο αδερφός μου είναι μισός και από τα δύο. Όποια και αν είναι η συζήτηση στο οικογενειακό τραπέζι, η Bella θα είναι πολύ συναισθηματική και συμπονετική και εγώ κάθομαι να φτιάχνω διαγράμματα και γραφήματα, μιλώντας πολύ ήρεμα. Η μαμά μου είναι απλώς πολύ Ολλανδή... Και ο μπαμπάς μου είναι παραμυθάς...»

Όσον αφορά τις απόψεις της, η Gigi τείνει να είναι λίγο πιο επιφυλακτική, αν και ποτέ δεν είναι κατηγορηματική. «Μαθαίνεις με τον δύσκολο τρόπο να είσαι πραγματικά προσεκτικός με τα λόγια σου», λέει. 

Ο τρόπος που σκέφτεται η Gigi περιλαμβάνει την εναρμόνιση της με τον εαυτό της και τη γνώση του τι της ταιριάζει, ώστε να παραμείνει σε αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ψυχικό και σωματικό χώρο». Θεωρεί τη θεραπεία ως εν μέρει υπεύθυνη για την καθοδήγηση της συναισθηματικής της λογικής, καθώς και για την αναζήτηση ειρηνικών στιγμών. «Φέτος μίλησα με πολλούς ανθρώπους… Είναι ωραίο όταν λαμβάνεις τέτοιου είδους επιβεβαίωση από φίλους, όταν μιλάς γι’ αυτό που πιστεύεις. Αλλά επίσης να μην αισθάνεσαι την ευθύνη να κάνεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής.»

Όσο για το στυλ της στο μόντελινγκ, η  Gigi έχει έναν αγαπημένο, σχεδόν μόνιμο επαγγελματισμό, ο οποίος, σε συνδυασμό με την τελειομανία της, είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία της τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία μόδας.

Όταν τη ρωτάνε σε τι πατάει για να ερμηνεύσει και να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα, εκείνη απαντά: «Δεν είναι δουλειά μου να έχω άποψη για το τι φοράω στα γυρίσματα… Είναι δουλειά μου να φοράω αυτό που φοράω και να έχω αρκετά φωτογραφικό μυαλό για να καταλάβω πώς να κάνω αυτό το κομμάτι να φαίνεται καλό, να πωληθεί και να δώσει την αίσθηση που θέλει η δημιουργική ομάδα».

 Ο φωτογράφος του οποίου οι σημειώσεις και οι προτάσεις έχουν μείνει στο μυαλό της, είναι ο Steven Meisel. «Ο Steven Meisel είναι κάποιος που συνειδητοποίησε το ενδιαφέρον μου από νωρίς.Με αφήνει να φωτογραφηθώ με έναν καθρέφτη πίσω του. Και λέει ότι ξεκινά συχνά με το να αφήνει τα μοντέλα να το κάνουν αυτό. Το θέμα είναι να μην αποσπάται η προσοχή μας ή να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Έχει να κάνει με το να μπορείς να κοιτάς την κάμερα, και στη συνέχεια, κατά κάποιον τρόπο το είδωλό σου εκτός εστίασης στην κάμερα. Εκπαιδεύει ένα μοντέλο να καταλαβαίνει πώς βγαίνει στη φωτογραφία, γι 'αυτό και έγινα μοντέλο. Προφανώς, δεν το λέω ως ασέβεια εναντίον των γυναικών, αλλά πρέπει να κοιτάζετε τον εαυτό σας σαν ένα αντικείμενο ή ένα αντικείμενο μόδας ή ένα γλυπτό ». Όσο για τη σχέση της με τους καθρέφτες: «Δεν περνάω πολύ χρόνο στον καθρέφτη. Βουρτσίζω τα δόντια μου στο ντους το πρωί, ή συνήθως κοιτάζω έξω από το παράθυρο».