Η Jennifer Hudson υποψήφια για Όσκαρ ως Aretha Franklin;

i-Jennifer-hudson-upopsifia-gia-oskar-os-aretha-franklin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Δεκατρία χρόνια πέρασαν από τότε που η «βασίλισσα της σόουλ», Aretha Franklin πλησίασε την Jennifer Hudson, η οποία είχε μόλις κερδίσει το Όσκαρ για την ταινία «Dreamgirls», και της ζήτησε να την ενσαρκώσει στην ταινία - βιογραφία της με τίτλο «Respect».

Τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020, έναν μήνα πριν από την καραντίνα. Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα να μεταφερθεί στην οθόνη η δύσκολη ιστορία της Aretha Franklin. Η ταινία εξιστορεί την πορεία της θρυλικής τραγουδίστριας, ξεκινώντας από τότε που ήταν παιδί στην ευαγγελική εκκλησία του βαπτιστή ιερέα πατέρα της και κάνει αναφορές στην ενδοοικογενειακή βία και τον εθισμό με το αλκοόλ της τραγουδίστριας, καθώς εκείνη αποκτά φήμη σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μετά από πολλές αναβολές της πρεμιέρας της λόγω της πανδημίας, η MGM αποφάσισε η προβολή της ταινίας στις αίθουσες να γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ μία πρώτη προβολή για τους κριτικούς έγινε στο Λος Άντζελες.

Τελευταία, την  Aretha Franklin έχει υποδυθεί η Βρετανίδα ηθοποιός Cynthia Erivo, στην τηλεοπτική σειρά «Genius: Aretha» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και της χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy.

ΠΗΓΗ:www.amna.gr