Ο Johnny Depp αισθάνεται ότι το Χόλιγουντ τον μποϊκοτάρει

o-Johnny-depp-leei-oti-aisthanetai-oti-mpoikotaretai-apo-to-xoligount
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Ο Johnny Depp έδωσε πρόσφατα την πρώτη συνέντευξη από τότε που έχασε την υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του βρετανικού The Sun πέρυσι.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό The Sunday Times, ο ηθοποιός των Πειρατών της Καραϊβικής, υποστήριξε ότι γίνεται «μποϊκοτάζ» εις βάρος του στο Χόλιγουντ, καθώς συζητούσε για την τελευταία του ταινία, Minamata, της οποίας την κυκλοφορία ανέστειλε η MGM, εν μέσω των σκανδάλων και των πρωτοσέλιδων. Ο διάσημος ηθοποιός χαρακτηρίζει την απόρριψή του από το Χόλιγουντ ως έναν «παραλογισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

«Κάποιες ταινίες αγγίζουν τον κόσμο κι αυτό ισχύει για τους ανθρώπους του «Minamata» κι άλλους που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις. Κι αυτό ακυρώνεται επειδή... το Χόλιγουντ με μποϋκοτάρει; Έναν άνθρωπο, έναν ηθοποιό, σε μία δυσάρεστη και μπερδεμένη κατάσταση τα τελευταία χρόνια;».

Στο «Minamata», ο Depp υποδύεται τον W. Eugene Smith, έναν φωτορεπόρτερ που επισκέφθηκε την πόλη Minamata στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1970 για να μελετήσει τις επιπτώσεις της δηλητηρίασης από υδράργυρο στην περιοχή.  

Ο Depp αναφέρθηκε στα νομικά του προβλήματα από τον χωρισμό του από την πρώην σύζυγό του, Amber Heard το 2017, η οποία τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία. Ο ηθοποιός αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες εναντίον του. 

Τον Νοέμβριο, έχασε την αγωγή του για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της βρετανικής εφημερίδας The Sun για τον χαρακτηρισμό του ως «αυτός που χρυπάει γυναίκες» σε άρθρο του 2018. Σε γραπτή δήλωση, ο προεδρεύων δικαστής Justice Nicol αποφάνθηκε ότι το άρθρο της The Sun ήταν «ουσιαστικά αληθινό».